Le Golf och annat skoj

Igår blev det golfen, alltså lite alkohol för min del. Rasmus och Kita fick vara hos farmor och farfar :)
Kvällen slutade med en hel del bråk mellan mej och Tobbe men som ganska snabbt löste sig ändå... Skönt att Kita och Rasmus inte var hemma i alla fall så man kunde bråka utan dåligt samvete för dem.
Idag mådde jag hur bra som helst när jag vaknade och längtade så jag höll på att bli tokig efter Rasmus, så fort vi hade ätit frukost åkte vi till våran prins och prinsessa.
De hade skött sig bra. Kita hade varit väldigt bitter som vanligt när vi lämnat henne men varit duktig. Rasmus hade varit jätte snäll och slagit sovrekord. Han hade somnat 21.30 och vaknat morgonen därpå 7.30 och käkat lite och somnade om till 9.30. Snacka om duktig kille!

På eftermiddagen åkte vi hem till mamma,pappa och syrrorna. Vi käkade underbart god middag och sen spelade vi kubb. Rasmus skulle till 100% vara med hela tiden så vi turades om att kånka runt på honom samtidigt som vi spelade.
Vi testade mamma och pappas takbox till våran bil och den passade. PERFEKT! Då kan vi packa det mesta där inför norrland...

Mamma hade varit inne på Lindex idag och shoppat loss på rean till Rasmus ;)
   

 
Sötaste jackan!!! Han blev så fin i den. Strl 62 och den passade nu så den åker garanterat med till norrland!!!

Lite bilder från de senaste dagarna:

Rasmus och kompisen Nicholas ligger och "pratar" med varandra
 
Rasmus ligger och lyssnar på sin nya Tummen-speldosa. Han har även fått en ny tummen-vagnsleksak!

Rasmus "leker" i sitt gym han fått ta över från min systers barn

Skön sovstil lill-killen hade igår under min och Kattis shoppingtur i Forum Nacka

Normalt att tappa ett bakdäck?

Idag har varit en mysig dag.
Vi vaknade alla 5 (Jag, Tobbe, Rasmus, Kita och Bella) vid 10. Vi tog en liten runda i skogen med hundarna och Rasmus i bärselen.
Därefter packade Tobbe och begav sig ut i skärgården med en polare.
Sofia hämtade Bella runt 11 sen var jag, Rasmus och Kita själva.
Vi roade oss med att städa lite smått och tvätta en hel del och till sist att göra en stor blåbärspaj (som jag fortfarande inte smakat på). Får åka och bjuda någon på den imorn så den blir uppäten.

På eftermiddagen åkte jag till stallet med Kattis, Tess och Linda.
Tess var babyvakt åt Rasmus medan jag pysslade i stallet och gick runt med honom i bärselen. Det funkade hur bra som helst :) Jag kunde slappna av och koncentrera mig på att rida utan att känna mig stressad.
Det var jätte roligt att rida idag. Hoppas att jag kan fortsätt att rida åtminstonde 1 dag i veckan framöver! Jag har saknat det så.
På vägen hem köpte jag och Kattis mumsig thaimat som vi käkade hos Kattis.
Efter detta körde jag Kattis till hennes vän där hennes volvo stod så länge. Vi skulle ta volvon hem till Matte som skulle kika på den. (den lät tydligen fördjävligt när man körde den sa Kattis)
Jag låg bakom Kattis med volvon. Tog ca 2 min innan jag inser KATASTROF!
Vänster bakdäck ser inte ut att sitta fast särskilt bra. Kattis kör glatt vidare. Jag letar i panik efter min mobil som såklart låg längst ner i skötväskan. Lagom till jag precis får fatt den så svänger Kattis precis in till kanten och däcket hoppar av och bilen står på tre hjul mitt i Gustavsbergs centrum! Hahahahaha... Kunde inte annat en att skratta! Det kunde ju gått illa men nu gick det ju bra.
Det börjar med att en polisbil såklart rullar förbi och frågar "Och hur har det här gått till?" ;) Kattis -"eh, Ja det vet jag inte riktigt"... Poliserna mest skakade på huvudet och tyckte vi var två puckade tjejer och frågade om det var vi som satt på däcken själva och skrattade lite till. Sen åkte de vidare och lämnade oss i nöd....
Efter några minuter kom en flummig snubbe förbi (Han gick på något som höll honom på en helt annan nivå en oss andra) men han var glad och snäll och försökte hjälpa till. Även Matte kom till undersättning och efter lite meckande så stod bilen på 4 däck igen.

        

Herregud Kattis! Det ska vara du att lyckas. =) "det låter så mycket om bilen när man kör"... Du hade max 3 bultar i varje däck och det som lossnade hade tydligen ingen! Glad att du är hel och söt i alla fall!!!

Har precis nattat lilla Rasmus som sött sover i sin säng. Nu blir det lite kikande på Tradera och sen sängen :)

På äventyr

Det blev inga fler spyor inatt som tur var och Rasmus har sovit riktigt bra.
Imorse chockades jag av att Tobbe gick upp med Rasmus när han vaknade och jag fick ligga och dra mig. Underbart!

På dagen lämnade vi Rasmus en stund hos farmor medans jag, Tobbe och Micke åkte ut till Bullandö. Kita var självklart med också... Syrran var hemma så hon och Bella följde med oss på en tripp ut i skärgården med båten.
Vi lyckades ta oss till samma ö som Tobbe slog axeln ur led förra året. För att vara exakt så är det ett år idag! Vi kännde att vi behövde åka och "fira" på ön :)
Vi lunchade lite mumsig sallad i 24grader och sol som Tobbe sa att det skulle bli. Vi fick nöja oss med 20 grader och molnigt :) Mysigt ändå.

Äckliga Bella hittade torkade grodlår att rulla sig i. Gulligt va???


Nu badar Rasmus i sin balja i duschen med Tobbe bredvid. Jag hör massa plask och nöjda grymtningar och jollrande från Rasmus! De är underbara mina älsklingar. KÄRLEK!


Ridning, supergod middag och spya

Ja det var ungefär min dag i kort det ;)
Följde med Kattis till stallet idag och fick rida hennes söta tjockis Zenonne. Var riktigt roligt. Får se hur mycket träningsvärk man har imorn...
Rasmus var med Tobbe hos hans föräldrar så länge.
På vägen hem från stallet shoppade vi loss på Sabis. Det blev rökta räkor med aioli och bröd till förrätt och sen blev det lax, potatis och romsås till varmrätt. Tanken var att vi skulle göra blåbärspaj till efterrätt men det blev aldrig av. Får ta det imorn för massa blåbär har vi :)
Nu på kvällen var jag och Rasmus själva ett tag medans Tobbe var på äventyr hos en polare.
Rasmus var hur lugn och gosig som helst och jag satte på han pyjamas och vi satte oss i soffan och mysammade lite. Han snuttade lite, tittade sig omkring, joddlade lite, snuttade lite till, tittade sig omkring och så höll han nöjt på ett bra tag. Helt plötsligt kom en spya från ingenstans.
Bara att byta pyjamas på honom och linne på mig, även då på skötbordet kom en mini-spya till.
Sen satt vi i soffan igen och då ville han minsann snutta lite till. Han käkade riktigt mycket och somnade till. Helt plötsligt vaknade han och gav mig en ordentlig spya över hela magen. Hua!
Pyjamasen klarade sig och efter detta somnade han ordentligt och nu ligger han i sin spjälsäng och sover så gott. Springer in i mellanåt och kollar att han andas och inte har spytt något... Blev lite nojjig!
Själv fick jag precis hoppa in i duschen för andra gången sen stallet. Inte så mysigt att lukta sur mjölk/babyspya inte ;)

Hemma igen!

Idag kom vi hem från sjön. Känns konstigt att vara hemma igen. Nu måste man ju lixom hitta på saker känns det som, på sjön är det självklart vad man gör. Solar, badar, promenerar och bara tar det lugnt. Inga måsten alls!
De sista två dagarna på sjön har det blåst en hel del och vi har fått leta mycket för att hitta bra ställen att ligga i lä på. Vi har haft riktigt bra väder trots att de sagt att det ska regna. Några små skurar men mestadels sol :)
Stället vi låg på idag innan vi åkte hem bjöd på härliga 14grader i vattnet = inget badande. Tur att man fick komma hem till en härlig dusch.

Första spännande måstet kom direkt när vi kom innanför dörren. Det luktade gamla sopor och riktigt ruttet. Vi behövde inte leta länge för att förstå vad det var. Våran monster-fisk Lou-Lou hade dött och stank helvete över hela lägenheten och vattnet i akvariet var sååå äckligt.
Ändå var Tobbes mamma här och vattnade blommor och matade fiskar i måndags så högst 2 dygn har Lou-Lou varit död. Men det räckte för att det skulle lukta rutten fisk. Självklart den största fisken i akvariet också, och den finaste :(
Jag blev nyss klar med att sanera akvariet och det luktar inte lika mycket längre, blir nog till att städa igenom det en gång till om några dagar till för att få det riktigt fräscht...
Vi har hunnit vara på visit hos Tobbes mamma och pappa också. Rasmus var jätte tråkig och kinkig ända tills vi skulle åka hem och var ute på gräsmattan. Då vart han jätte glad. Han tyckte nog det var tråkigt att vara inomhus igen.
I skärgården har han ju trots allt varit ute i friska luften från morgon till kväll....
Ajajaj nu ska jag gå och oja mig lite över mina stackars axlar, jag har så ont. Är jätte spänd och har varit det i flera dagar. Lutar åt att jag beställer tid hos en massör för att få loss lite knutor....

Skärgården dag 4 & 5

Dag 4 vaknade jag av en underbart vackert utsikt genom rufffönstret! Helt vindstilla överallt och soligt och fint!



Rasmus har fortsatt att sova jätte bra. Han somnar för natten mellan 22-24 någongång och vaknar nästa gång runt 6-7! Helt underbart! Och dessutom sover han hela den perioden i sin liggdel till vagnen helt själv vilket han inte har gjort tidigare.
Senare på dagen flyttade vi vidare eftersom vinden skulle vrida. Vi la oss på yttre Sillö en bit utanför Möja och hittade även där en fin och mysig klippa där vi fick vara helt ensamma och hundarna kunde bada för fullt.
På kvällen kom mamma och pappas grannar med deras båt och gjorde sällskap.
Helt plötsligt på kvällen började det blåsa för fullt och regna, regnet upphörde rätt snabbt men blåste gjorde det för fullt nästan hela natten och det gungade riktigt fint. Snacka om att bli vaggad. Vattensäng ;)
 
På morgonen dag 5 hade det lugnat ner sig betydligt. När vi ätit frukost och känndes oss nöjda åkte vi vidare och hittade ett underbart ställe i västerviken utanför Möja där det var betydligt mycket varmare i vattnet. Hela 21,4 grader. Varmast hitills.
Jag kännde mig tvungen att bada och tvätta håret men var mycket upprörd över alla små maneter som simmade runt i vattnet, mamma fick ligga och sprattla bort dem bredvid mig medan jag hysterisk tvättade mig. :)
Idag skulle det egentligen regna hela dagen men vi har haft molnigt och uppehåll hela dagen men riktigt varmt,
Runt middagstid kom nästa grannar med deras båt så nu är vi ett gäng här ute!
Nu blir det nog lite spelande i båten och sen natti natti!

Skärgården dag 3

Vi låg kvar hela dagen på Träskö Storö på samma ställe. Var ganska blåsigt men allt eftersom solen började värma på blev det riktigt varmt och härligt!
Rasmus sover så duktigt på nätterna. Vet inte om det är luften här ute som gör det eller om det har lugnat ner sig lite med ammandet och att han börjat komma in lite i natt/dag rutiner. Tror mer på det sist nämda vilket känns underbart :)
Kita badade i stort sett hela dagen med små avbrott. Lyckligare hund får man leta efter. Även Bella verkar ha kommit underfund med att det är härlitg att vara båtshund!
Rasmus var väldigt mycket vaken idag och en riktigt nöjd kille. Han har nog vant sig lite vid luften här ute och är inte lika deckad längre. Ojojoj vad lill-killen har börjat flirta och ha sig, det är så man smälter.
Jag önskar jag hade videokameran igår när han låg och skrattade och joddlade med mig en bra stund. Vi har lyckats fånga några bilder på honom när han är i full fart.
Man undrar hur mycket han skulle snacka om han kunde när man ser ben och armar fläkta runt för fullt och han joddlar allt han kan.
På eftermiddagen tog Tobbe och jag lilla gummijollen över till ön mitt emot, Kita fick simma med vilket hon var överförtjust i. Där badade vi i lä... Eller badade... Vi stog och fjollade oss halv doppade en bra stund innan jag hysteriskt doppar mig flämtandes och säger "jag kan inte andas"... "oh fy fan vad kallt"... "jag tror jag dör" medan jag snabbt tvättar håret.
Det var jäkligt skönt efter i alla fall vill jag lova :)
Vi fick en underbar kvällssol och det var bikini-värme fortfarande när vi åt middag vid halv 9 tiden. Helt underbart!!!
På kvällen blev det totalt vindstilla, så vackert!

         
Rasmus myser i skuggan    Tobbe latar sig i solen


Min mamma är duktig och tränar till och med i skärgården


Båtarna på kvällen

I skärgården dag 1 och 2

Igår bar det ut på sjön med mammsen och pappsen.
4 pers, 1 bebis och 2 hundar. Kan bara bli hur mysigt som helst va?
Vi hade mysig sol på vägen ut med båten, hur härligt som helst. Vid 7 la vi till vid en ö. Märktes att vi var ute sent och det gick inte att vara kräsen med val av plats.
Ön hette Norrskogen och var riktigt stor. På andra sidan ön ligger klubbholmen som mamma och pappa är medlemmar i där det finns bastu och brygga.
Hundarna vart överlyckliga när vi äntligen var framme och Kita kastade sig ner i vattnet och började att leka med sina stenar som alltid. Bella var Kitas skugga som vanligt och inspekterade spännande allt hon gjorde ;)
Jag, mamma, Rasmus och hundarna gick på en mysig promenad på ön, hade varit ännu mysigare om vi slapp småsspringa för att slippa äckliga myggen som var helt galna.
Massor av gula kantareller hittade på vägen tillbaka.
Efter promenaden blev det film i båten. Självklart SOS ;)
Rasmus somnade ammandes under filmen runt 22. Vi kröp ner i sängen vid halv 12. Rasmus sov fortfarande i hans liggdel till vagnen där vi lagt ner honom.
Vid halv 3 vaknade jag av att Rasmus knorrade och gick upp till honom för att jag trodde han var hungig. Lurad! Efter flera försök att amma honom då han bara somnade om hela tiden så gav jag upp och kröp ner i sängen igen och väntade på att han skulle vakna igen... Jag fick vänta länge ;) Jag somnade om och blev väckt 07.20 av Rasmus! Helt otroligt att han sov så länge själv!!! Hur härligt som helst...

Idag flyttade vi till en annan ö som heter Träskö Storö där vi hittade en alldeles egen härlig klippa i solen där hundarna kunde ströva omkring och bada och leka utan att vi hade båtar på sidorna om oss. Just nu lagas det mat. Det blir grillad fläskkotlett och grillad majs, lök och pepparfrukt, färskpotatis, smörstekta kantareller och lite tillbehör som vi ska äta ute på berget i solen! :)
Rasmus sköter sig exemplariskt och verkar stormtrivas i den härliga luften. Inte något bök alls från honom sen vi åkte ut. :)


Coolingen Rasmus i sina nya solbrillor och solhatt


Såhär kom Rasmus på att det var jätte mysigt att ligga och spana ut på vattnet


Mamma och Rasmus "pratar" med varandra

         
Mamma och Bella         Bus med kameran

     
Båtarna på Träskö Storö    Kita med sin badboll  

Mys på Bullandö

Igår åkte vi ut till mamma och pappa på Bullandö.
Vi promenerade med hundarna, käkade mumsig middag i solen och på kvällen vaktade mamma Rasmus medans jag, Tobbe och pappa begav oss ut med båten och metade aborre.
Vi fick 7 stycken tror jag. Eller vi fick massor men de flesta var för små för att plocka upp. 7 stycken dög i alla fall att ta upp.
Det var riktigt mysigt att meta. Vi satt inne i en vik där det var lä och soligt!
Rasmus hade skött sig bra med mamma. Vi kom tillbaka vid 22. Då sov Rasmus och hade gjort det sen halv 9 då hon gav honom lite käk.
Vid halv 12 villejag gå och lägga mig. Jag bytte blöja och tog på Rasmus pyjamas, han fortsatte sova riktigt tungt. Han vaknade till en snabbis vilket jag tyckte var perfekt då jag kunde amma honom och sen kunde vi somna om tillsammans, men icke! Han var toktrött.... Han somnade om direkt igen. Han fick sova i sin liggdel i vagnen då det blev så trångt i en 1.20 säng.
Snacka om att jag blev chockad när jag vaknade av att Rasmus var hungrig 03.30!!! Han hade inte käkat sen halv 9 och sovit så bra. Underbart! Fortsätt så Rasmus! ;)

Idag tog jag, mamma och Rasmus en långpromenad på förmiddagen med hundarna. När vi kom tillbaka grillade vi abborrarna och åt med färskpotatis, sås och grönsaker. Mums!
På eftermiddagen bestämde vi tillsammans med mamma och pappa att imorn drar vi ut på sjön. Vi åker tillsammans med dem i deras båt. Våran känns lite överkörs med liten Rasmus.
Ska bli underbart mysigt att komma ut i skärgården i ett par dagar, då är det sommar på riktigt!
Jag har packat hela kvällen och nu ska jag och en tok-sovandes Rasmus lägga oss i sängen. Ska försöka få Rasmus att sova i spjälsängen tänkte jag :)

Helhelg i Flen!

I fredags begav sig jag, Rasmus, Tobbe och Kita iväg i bilen. På vägen hämtade vi upp Sussi och Åke.
Vi begav oss mot Flen. När vi var framme bytte grabbarna bil och begav sig tillsammans med Selius mot Växsjö för en lumpar-grabb helg.
Jag och Sussi mös hela dagen på Lindas föräldrars gård medan vi väntade på att Linda skulle komma hem från jobbet.
Till min och Sussis stora lycka fick vi pyssla i stallet och rida ponnyn som Linda just nu har hemma.
Jag lyckades med Kitas hjälp flyga av ponnyn och snyggt landa på fötterna efter att Kita skrämde ponnyn medan jag skuttade över några hinder. Ingen skada skedd :)
På kvällen efter att Linda kom hem käkade vi god middag. Sen kom Stephanie över och vi spelade lite kort och åt godis och drack läsk.
Jag håller inte med folk som säger att man inte kan ha roligt utan alkohol. Det stämmer inte in när man är 4 övertrötta tjejer med lite sockerkick. Jösses vilket fnitter! Riktigt mysigt och skojigt hade vi!
Rasmus slog sovrekord natten till lördagen. Mellan 1-5.30 vaknade han inte en enda gång! Jag blev helt chockad när jag insett hur länge både han och jag sovit utan avbrott.
På morgonen runt 7 bökade han lite men till slut lyckades vi båda somna om till 9!
Under lördagen åkte vi in till Eskilstuna och kikade runt lite. Självklart gjorde jag av med pengar. Borde ha köpt nya amningsbh:ar men det blev kläder till Rasmus! :)

  

På eftermiddagen red vi igen och sen blev det lite åkande på fyrhjuling. Rasmus var lite tjurig och hungrig precis innan vi skulle åka och gnällde lite i bärselen men så fort han hörde motorljudet så blev han tyst direkt och fick jätte stora nyfikna ögon och sa inte ett ljud under åkturen :)
Lördagskvällen slutade vi redan vid 10 då vi alla var jätte trötta och jag hade sjuklig magknip så fosterställning var det enda som hjälpte lite... :S

Linda jobbade idag igen så jag och Sussi fick fördriva dagen själva. Vi åkte till Lager 157 och kollade lite på kläder. Självklart gjorde jag av med pengar även här. Lite till mig och ett plagg till Rasmus! :)
Vid 7 kom grabbarna tillbaka från Växsjö och vi kunde bege oss hemåt. Vid 9 kom vi hem. Då fick Rasmus ett härligt bad så nu luktar han mumsigt!
Blev tvungen att ta en bild på hans härliga kalufs som han får efter han har badat, han tröttnade ganska fort på kameran vilket man kanske ser på nästa bild ;)

 

Golfen!

Igår testade vi för första gången ersättning på vår lilla grabb. Han attackerade flaskan som vanligt, grinade lite illa först men blev sen helt galen och käkade som en häst. Han är inte så kinkig så länge det är mat och mättar! ;)

Vid 7 lämnade vi kvar Rasmus och Kita hos farmor och farfar och begav oss hemåt för att fixa iordning oss. Till min stora lycka kom min älskade Sussi ut till oss på värmdö för att hänga med ut.
Vi hade sjuk klädesångest men till slut lyckades vi båda bli nöjda och vid 9 var vi någorlunda klara. Jenny körde oss till golfen vid halv 10 och vi var typ först ute ;)
Perfekt. Baren för oss själva!
Jag är otroligt stolt över mig själv, jag trodde verkligen att jag skulle bli pissfull på 2 cider men jag höll mig snygg och städad på både lite drinkar och cider.
Massa dans blev det också. Roligt!
Vi lyckades roa oss till halv 3. Sen blev vi hämtade av Jenny och åkte och sov hos Tobbes föräldrar! Rasmus verkade sova gott när vi kom :)
Han hade varit jätte duktig hela natten och ätit både mjölk som jag pumpat och ersättning!

I morse gick jag upp vid 9. Då låg Rasmus och busade på köksgolvet med farmor :)
Jag badade honom och topsade öronen så han vart snygg och ren! Sen tvingade vi upp en sliten pappa och begav oss till BVC.
Våran bjässe väger nu 5630g och är 55,5cm lång!
Läkarbesöket gick bra. Våran kille var hur glad som helst och låg glatt och sprattlade och var så farscinerad över mobilen som hängde över bänken där han låg! Allt var bra med våran kille!
Härligt!
Snart smiter våran älskling/husse/pappa iväg på bio. Då ska vi ha massa mys för oss själva vi 3 :)

Rasmus har redan börjat att smått flirta med kameran och idag har man fått sjuuukt mycket ögonkontakt och flirtande och leende från killen! Man bara smälter!

   
Massa bus med kameran och massa prat och sprattel med pappa i soffan!


Såhär mysigt och varmt var det förra veckan! Rasmus passade på att åka lite båt med pappsen. Man längtar efter värmen igen! Det var ju så underbart!




Dunder och brak

Ja idag har det inte gjort så mycket mer än att dundrat, brakat och regnat ute känns det som!
Idag har jag tagit tag i att äntligen handla filter till pumpen i akvariet! Grattis Camilla, inte en dag för sent!

Under dagen har vi varit hos Tobbes föräldrar. Tobbe har tillsammans med hans pappa rivit massa träd och röjt på tomten. Jag och Rasmus valde soffan och tv:n som vi emellanåt fick stänga av när det blixtrade som mest!

Alldeles nyss var vi på coop och inhandlade lite ersättning och snart ska jag sätta igång att pumpa mjölk inför i morgon. Rasmus ska vara hos farmor och farfar från kvällen till torsdag förmiddag medans vi ska ut på Wermdö Golf och svira lite. Jag ska dricka första gången, kan bli spännande! Men blir nog ganska lugnt eftersom vi ska till BVC med Rasmus 10.45 på torsdagen ;) Snyggt om båda stinker alkohol!
Rasmus fick 4 nya bodysar av farmor idag. Hon hade shoppat loss på coops rea. de var i storlek 62 och 68. Bra det som våran kille växer!
Jag shoppade även en babyborste till Rasmus som Tobbe tyckte var helt onödigt men jag tror han ändrade inställning när jag nyss kammade olika frisyrer på Rasmus som vi hade väldigt roligt åt. Snyggast var ju tuppkam och vattenkammat ;)


Rasmus väntar på att jag ska klä på mig inför våran morgonpromenad med Kita!

      
Bus med kameran    Vattenkammad kille

      
Tuppkam                    Bus på filten


Spontant Flen-besök!

Ja igår åkte vi och hälsade på Kattis på Strömsholm där hon är på ridledarutbildning. Med oss i bilen hade vi hennes hund Ozzy. Alltså två monsterhundar i bakluckan vilket resulterade i att vi åkte utan barnvagn.
Rasmus klagade inte. Det betydde att han fick åka bärsele vilket är hans favorit ;)
Vi promenerade och lunchade lite med Kattis. Super-mysigt!
Efter besöket bestämde vi oss för att åka förbi Flen och säga hej till Linda och Crille. Detta slutade i att vi stannade kvar käkade middag och sov över trots att vi inte hade packning.
Det enda som behövdes var lite shopping på coop så att jag fick nya amningskupor, Rasmus nya blöjor sen klarade vi oss för en natt!
Jag fick till min stora lycka även rida :) Linda hade en ponny hemma som passade lilla dvärg-mig perfekt i storlek.
Jag red runt barbacka och studsade till och med små mini-hinder. Herregud vad skumpiga små ponnysar är.
Tänk att man när man var yngre for runt som en galning barbacka och hoppade hinder på nästan 1 meter. Hur satt man kvar???
Rasmus sov jätte duktigt i natt. Först sov han 9.30-02.30 sen vaknade han igen runt 7, nästa gång runt halv 9. Då bökade han runt i 40 min innan han bestämde sig för att somna om. Då låg jag och halvsov till 10. Super skönt!
Rasmus börjar le mer och mer. Varenda gång han är hungrig och man ger honom bröstet kommer han på att han får ögonkontakt och börjar smila lite smått och ser super busig ut och glömmer helt bort tutten som hej vilt börjar spruta mjölk ;)

   
Kattis, Ozzy och Kita        Hästar i en av hagarna
                         
Jag och en sovande Rasmus  

Våran lösning så Rasmus slapp myggen när vi satt ute ;)

Rasmus hos mormor och morfar

Dagarna som gått har vi tillbringat med sol, bad, käkat gott, plockat fläder så mamma kan göra flädersaft (MUMS!) m.m. Vi har sovit kvar hos Tobbes föräldrar ända till idag. Rasmus har sovit riktigt bra på nätterna och har låtit mig sova ända till 10 på mornarna :) Härligt! Även fast det blir många matpauser under natten. Han käkar verkligen som en häst ;) Och växer så det knakar!
Idag åkte vi ut till Rasmus mormor och morfar som tyckte att det var allt för länge sen de såg honom! Vi skulle på vägen köpa med en pool och stöd hit ut också, Självklart var ju de små söta poolerna slut på Biltema. Det blev bad i en balja istället och Rasmus var lika nöjd för det och visade stolt både mormor och mostrarna hur mycket han kan plaska med ben och armar och hur han har börjat flirta och busa när han badar.
De senaste dagarna har det hänt ännu mera, han tar jätte mycket kontakt och har börjat att smått le med ansiktet och börjar även göra små ljud. Benen och armarna går som trummpinnar medans man pratar med honom! :) Så underbart!
Idag har vädret kört varannat super varmt,soligt och blå himmel och vartannat super mörka moln, spöregn och åska!

Just nu sitter Tobbe, mamma, pappa  och Rasmus vid tv:n och tittar på Arn. Jag tröttnade när jag vet att Arn´s häst ska bli dödad, Det är bara för sorgligt så då hamnade jag här i stället.
Rasmus sitter hos mamma och hickar och låter, mamma sjunger och pratar för fullt. Låter som de har riktigt mysigt tillsammans!
Nu har Rasmus börjat fästa blicken så pass bra så det känns som att det är dags att börja ta fram lite roliga saker att tittapå när han ligger i vagnen eller sitter i babyskyddet i bilen. Roligt! :)
Ikväll ska vi sova hemma och imorn beger vi oss till Strömsholm och hälsar på Kattis.


Utekväll!

Igår fick Rasmus en egen liten pool! Han var så nöjd och badade i över en halv timme och plaskade som sjutton i sitt lilla "stöd".


På eftermiddagen fick vi helt plötsligt för oss att vi skulle ut på kvällen. Så jag började pumpa mjölk hej vilt och fick ihop hyffsat mycket.
Farmor fick vara Rasmus-vakt.
Vi bestämde att vi skulle vara borta mellan 9-1 nu första gången. Lilla Rasmus låg klistrad vid mina bröst timmen innan vi skulle iväg och totalt käkade upp mig. Efter att vi hade åkt var han fortfarande inte nöjd och fick då flaska. Sen somnade han som en stock vid 10 och sov till halv 3.
Vi kom duktigt hem vid halv 2. Kändes skönt att det gick så bra!
Igår var jag ansvarsfull chafför men nästa onsdag. Då ni! Då blir det första gången lilla jag ska dricka alkohol sen förra sommaren i juli, det kan inte bli mer en ett gott skratt. 2 cider, så är väl jag rund om fötterna och tungan svullen ;)

Vi ska pröva nu i veckan om Rasmus tycker det är Ok med ersättning så man även kan ge det om man är borta i några timmar och inte fått ihop tillräckligt med mjölk! :)

Hoppas att alla har det lika underbart som vi har det i sommarvärmen! Nu ska vi tillbaka till Tobbes föräldrar och sola och bada. Vi lämnade Kita och Rasmus där en stund för att åka hem och fixa lite. En Electrolux-snubbe var här för att fixa våran ismaskin i frysen för andra gången men det blir ett tredje besök innan det kommer funka igen. Massa krångel där. Tur att det går att göra is på "eget" vis ;)

RSS 2.0