Dålig uppdatering

Det här med förskola är ju jätte bra, om barnen är där vill säga ;)
Rasmus gick ju bara 3 dagar förra veckan och den här veckan var han där måndag.
På fm ringde dem och sa att han var dålig i magen, men vi trodde det var tänderna så han fick stanna resten av dagen, men man märkte tydligt att de tyckte han borde vara hemma.
Så idag Tisdag har Rasmus varit hemma med Tobbe, mest för att han blivit genomförkyld, magen har varit lite risig men det beror nog på tänderna och förkylningen, har blivit så de andra gångerna med.
Han får vara hemma med Tobbe imorn också för säkerhets skull. I övrigt äter han jätte bra och är hur pigg och glad som helst.
Ska tillägga att han blev dålig i fredags efter förskolan med någon febertopp och massa tand-dreggel. Var bra igen på lördagen.
Lilla plutten!
På torsdag blir det förhoppningsvis förskola i alla fall. På Fredag är han ledig med mig för förskolan är stängd.

Tråkig uppdatering utan bilder... :P

Massa tänder

Febern och gnället visade sig bero på TÄNDER. Jag undrar hur många som kan komma upp på en gång!?
Det lilla man får kika i Rasmus mun såg jag 5 stycken som var på gång upp. Då är det klart det gör ont och man är lite grinig.
Rasmus var hemma från förskolan måndag och tisdag. På tisdagen var han mycket piggare och de flesta tänderna hade spruckit igenom.
Nu har varit på förskolan onsdag, torsdag och ska gå imorn igen.
Det går som tidigare, han blir hysteriskt ledsen vid lämningarna men det går över fortare och fortare för varje dag. Han är för det mesta glad men kan ibland komma på att han längtar lite...

Idag har det varit riktigt kallt ute. Känns som att det är dags att åka och kika på en tunn mössa och tunna vantar till Rasmus i helgen så man är laddad när det är dags.


Det här är också ett måste att köpa inför höstrusket. Oslagbara galonvantar med fleece i!

Sjukling

Det var bra länge sen Rasmus var dålig så det tackar vi för men nu är det dags!
Rasmus var riktigt kinkig och inte alls sig själv igår, man märkte verkligen att något var på gång.
Vi var hos Tobbes föräldrar på middag och vi nattade Rasmus som vanligt runt halv 8, han somnade direkt så han var bra trött.
När vi skulle åka hem och tog upp han är sängen var han glödhet (det var bara 1 timme senare).
Han hade 39,2 när vi kom hem så han fick alvedon och somnade direkt om.
Vid 5 på morgonen fick han alvedon igen så han hade 39,5 igen och var jätte ledsen.
Han lyckades sova till 08.20 och sen fick vi han att ligga kvar och mysa till barnprogram i nästan en timme.
Idag har han varit pigg så fort han har haft alvedon i kroppen men den går ur snabbt och då är febern direkt uppe i 39,5 och han blir jätte hängig.
Nu sover lillkillen och är glödhet, nästa gång han vaknar ska han få alvedon igen.

Han blir hemma med mig imorn från förskolan.
Förra veckan hade gått bra för Rasmus. Han blir jätte ledsen på morgonen när han blir lämnad men det går över fort och han äter och sover bra och är annars glad :)

Skansen

I fredags efter jag slutat jobbet åkte vi ut med båten tillsammans med min mamma och pappa.
Vi hade det helt underbart! På fredagen grillade vi och åt gott och när Rasmus sov för natten åt vi MASSA goda kräftor.
Rasmus vaknade vid 7 på lördagsmorgonen, i vanliga fall blir varken jag eller Tobbe överlyckliga men i lördags var det verkligen värt det. Vilken morgon! Helt vindstilla och spegelblankt på vattnet och soligt och varmt. Åh vad härligt!


Bus i båten!


Morgon-promenad!


Lite bad!


Båtarna


Våran än så länge odöpta båt


Rasmus är ingen badkruka inte!

Idag har Rasmus varit på äventyr med moster Anna och Fredrik. Dom åkte till skansen. Rasmus tyckte det var jätte roligt och var på toppen-humör hela dagen. Han var totalt slut när han kom hem :)


Hoppla lilla grisen!


Mätt kille efter lunchen!


Vill visst komma liiiiiite närmare älgarna


En kille som stormtrivs!

Rasmus somnade tidigt ikväll vilket är förståeligt! Imorn är det dags för förskolan igen och tråkigt nog träffar jag inte Rasmus på hela dagen imorn förutom en pyttestund på morgonen för vi ska iväg med jobbet och kommer hem på kvällen när han sover...

Skogsmullen

Rasmus älskar att gå i skogen, och duktig har han blivit. Han tar sig fram riktigt riktigt bra nu.
De senaste dagarna när jag har kommit hem från jobbet och vi har ätit middag har jag, Rasmus och Kita gått ut på promenad. Jätte mysigt!
Vi kommer inte så långt som vi skulle behöva för att jag skulle få motion men Rasmus och Kita är hur nöjda som helst.

Våran alldeles egna lilla skogsmulle


Det finns mycket att undersöka!

Igår beställde jag massa fina kläder till Rasmus från HM. Har insett att Rasmus garderob är en katastrof. Han har massa kortbyxor och t-shirts men hade ont om långärmade tröjor, mjukisbyxor, munktröjor och strumpor.
Det mesta som gick att ha för ett tag sen är för litet...
Sen har Rasmus världens bästa mormor som tog klädkrisen på allvar och shoppade kläder till Rasmus idag!
Det blev 10 par strumpor, 1 fleecetröja, 2 t-shirts, 2 långärmade tröjor och 2 par mjukisbyxor.
Helt perfekt, tack så hemskt mycket igen!

Det har fortsatt att gå bra för Rasmus på förskolan. Idag sov han där för första gången. 1 timme sov han och vaknade precis lagom till nör Tobbe kom för att hämta honom. Han hade tagit lite tid på sig att somna men det hade gått bra!

Lite uppdatering...

Dåligt med skrivandet här numera...

Jag har jobbat en vecka och Rasmus har avklarat sin första vecka på förskolan. Det har gått bra för lillkillen, lite kinkig har han varit när han blivit trött men annars har han varit en glad kille, till och med vid lämningarna. Han blir överlycklig när Tobbe hämtar honom igen :)
I fredags åt han lunch för första gången på förskolan, när han var mätt gjorde han precis som han tycker att man får göra hemma, kastar maten på golvet till Kita.
Personalen hade försökt förklara att det inte finns några hundar som äter maten på golvet på förskolan... Hm... Kommer nog ta ett bra tag innan Rasmus inser det!

När den här veckan är slut är lillkillens inskolning klar, men Tobbe har pratat med jobbet och kommer bara jobba 9-14 nästa vecka också så Rasmus får fortsatt korta dagar. Det känns bra!

Lite annat som hänt är att vi köpt en ny båt som vi pysslar för fullt med. Våran andra lilla båt ligger nu ute på annons och blir förhoppninsvis såld snart.

Lite bilder:

Man kan faktiskt åka kundkorg på Biltema :)


Låtsasköra bilen är så spännande!


Våran kille är en riktig frukt och bär älskare. Här går han loss på gammelmormor och gammelmorfars hallonbuskar. Mums!

Jobb och förskola

Dåligt med uppdatering här!
Idag började jag jobba igen och STORA killen Rasmus var sin första dag tillsammans med pappa på förskolan. Det var bara en timme och det hade gått jätte bra förutom att Rasmus fick en snyting av ett annat barn.
Tyvärr är det den hårda skolan vi alla får gå. Rasmus tuffar nog på sig och ger igen en vacker dag ;)

Jag slutade tidigt idag så vi åkte och storhandlade och sen blev det lite utelek. Nu har Rasmus nästan växt i sina regnkläder som han drunknade i när jag köpte dem i juni.

En modig kille som klättrade upp i högsta ruschkanan och ville åka


Verkar fundera på om det går att åka på mage också?


Tittut!!!

Rasmus har numera att hemskt humör när han vänder den sidan till. Får han en tillsägelse kastar han sig i golvet/marken och blir helt hysterisk, en riktig dramaqueen. Ju mer vi ignorerar hans utbrott desto argare blir han.


RSS 2.0