Nya dojjor

Vi tog en tripp till Skopunkten efter Tobbes jobb. Det blev ett par skor till oss var. Helt toppen!

Rasmus övningsgår i sina nya dojjor:



Lite fumlig

De senaste 3 dagarna har Rasmus varit riktigt fumlig. Detta har resulterat i att han har fått en fläskläpp på insidan av underläppen och skråmor på hakan:

Det var inte lätt att få med det på bild vill jag lova...

Badrummet är numera Rasmus favoritställe. Är dörren inte stängd smiter han direkt in och försöker sno toalettborsten, kryper in i duschen, drar i toalettpappret, leker med badrumsmattan eller undersöker tvättmaskinen:


Han har även upptäckt att han är bra förtjust i sin egen spegelbild. Han ger sin låtsaskompis till och med pussar:


Rasmus älskar att äta. Han gillar i stort sett allt och älskar speciellt grönsaker. Han vill helst äta själv vilket går ganska bra men det är mindre roligt att rengöra efter lillkillen:

Här har han precis ätit klart köttbullar, potatis och gräddsås med kantareller och massa grönsaker. Bäst att kladda lite extra innan man blir torkad...


10-månaders besiktning

I Tisdags var det dags för besiktning av Rasmus. Han gick igenom galant. Klappade till och med händerna på beställning, helt otroligt!
Nu väger lillkillen 10kg och är 73cm lång!

I Onsdags fick Rasmus pröva gunga för första gången. Det tyckte han var skojigt! :)


Idag fick vi besök av min barndomskompis Emma och hennes söta dotter Isabelle, jätte trevligt och mysigt.
Imorn är det dags för bad på Gustavsbergsbadet och sen äntligen date med Malin och Nicholas!!!
En härlig vecka med mycket aktiviteter.
Rasmus börjar kännas riktigt pigg efter medicinering i en vecka och röjer på som sjutton hemma. Numera kryper han runt och ställer sig överallt. Han har sovit varje natt i sitt egna rum sen vi fixade det och nu sover han bara en gång om dagen.
STOOOORA KILLEN!

Lillterror på språng mot blomman som är "AJAJ"

IKEA

Idag tog vi oss till IKEA direkt när Tobbe slutade jobbet.
Det var tydligen inte bara vi som åkte dit en fredagseftermiddag. Vi hittade hyffsat smidigt allt vi skulle ha men det tog en evighet i kö till kassan.
Väl hemma käkade vi middag och sen började vi mecka med det vi köpt. Det vart mest saker till Rasmus rum och några småsaker som behövdes hemma.

Rasmus hjälper till att packa upp sin EXPEDIT bokhylla


Bokhyllan på plats

Vi flyttade även in Rasmus säng i rummet (med en viss tvekan från Tobbes sida). Just nu sussar Rasmus sött i sitt eget rum för första gången. Får se om han sover där ända till morgonen.

För övrigt mår Rasmus ganska bra. Han är pigg och busig och man märker inte av att han egentligen är lite krasslig. Öroninflammationen verkar ha gett med sig helt och förkylningen har lugnat ner sig den med. Det är bara andningen som bökar men det verkar inte påverka Rasmus.
Det här med att inhalera honom själv hemma var lättare sagt än gjort. På sjukhuset sitter han som en ängel men hemma blir det riktigt liv i luckan och 4 gånger om dagen ska vi böka med det, minst!

Har märkt att det börjat luta åt att Rasmus vill börja sova 1 gång på dagen och idag gjorde han det för första gången och han klarade sig bra ända tills nattningen :)

Här var det knark (läs medicin)

Idag var det dax för Rasmus att göra ett återbesök för att lyssna om det fanns något blåsljud på hjärtat.
Vi åkte bussen till Hemmesta vårdcentral där vi skulle träffa en läkare. Var osäker på om jag skulle åka då Rasmus var jätte rosslig och tung i andningen och jag vet att det i stort sett är omöjligt att lyssna då.
Men jag är så glad att vi åkte dit!
Detta är den bästa läkaren jag träffat. Hon reagerade direkt på hur rosslig och hostig Rasmus var och vi började prata om hur mkt sjuk han har varit och hur mycket bök han har haft.
Hon blev så himla förvånad över att ingen läkare tidigare hade gett oss ngt annat med oss hem förutom Bricanyl. Hon blev ännu mer upprörd när jag berättade om läkaren igår som sa "ja han låter som en liten kaffekokare" och inte lyssnat på honom i överhuvudtaget.
Hon fixade en återbudstid på Sahccska Barnmottagningen i Nacka direkt idag så vi hann hem och åt lite lunch sen bar det iväg igen.

En helt slut kille omedvetande om att vi är på väg till nästa läkare som ska lyssna och klämma...

Efter att de lyssnat på honom och konstaterade att han hade jätte jobbigt så fick han adrenalin och kortison i 2 omgångar. Han blev redan lite bättre av det.
Med oss hem har vi äntligen fått mediciner som kommer hjälpa honom, men jobbigt kommer det bli.
Under 14dagar ska han inhaleras till en början 4 gånger om dagen och succesivt trappa ner det.
Sen vid första minsta förkylningssymtom ska vi börja inhalera honom så att han slipper bli så trång i luftrören.


Shoppat loss på apoteket...

Snacka om att det känns hemskt att proppa i en så liten krabat så mycket mediciner. Båda pulmicort, airomir och sen kåvepeninen mot öroninflammationen.
Men förhoppningsvis kommer våran älskade lillkille äntligen få kännas frisk och slippa låta som att han nästan alltid har sprungit ett marathon.
Just det... Hjärtat lät bra!
Detta blev långt... Hej svej!

Dax igen...

Rasmus gnällande fortsatte idag som dagarna innan. Humöret svänger mellan att vara jätte glad, pigg och busig till att bli förbannad, ledsen och arg.
Tanken slog mig lite snabbt igår att "tänkt om han har ont i öronen" men så tänkte jag direkt att han har ju inte tagit sig för öronen eller liknande och han verkade inte reagera när jag tryckte över öronen.
Idag däremot tog han sig för öronen några gånger och när jag tryckte över öronen så drog han bort huvudet.
Gissa vad jag gjorde!?
Jo ringde våran bästa vän vårdcentralen. Fick en återbudstid 1 timme senare.
Och mycket riktigt lillkillen hade öroninflammation på vänster öra. Dags för en ny kur med penicillin.
Stackars barn säger jag bara! Ska han aldrig få vara 100% frisk?
Nu håller vi tummarna för att gnällandet har varit på grund av örat och att han blir den nöjda och glada Rasmus igen efter penicillinen. :)


8:e tanden äntligen på G

Som vi väntat på att denna tand ska spricka igenom.
i Söndags upptäckte vi att den var på gång. När han fått de andra tänderna har han i stort sett varit som vanligt men denna verkar vara jobbig (om det nu är det).
Han var super grinig hela kvällen igår och små bökade på natten och vaknade sen med 39graders feber i morse. Den försvann sen och han har varit pigg hela dagen men extremt gnällig och grinig.
Ätit bra har han men blir ledsen emellanåt, antagligen för att det är ömt.
Stackarn!
Hoppas att han vaknar på glatt humör imorn utan feber för det tär ordentligt med gnäll och grin vill jag lova.

Annat som hänt de senaste dagarna är att Rasmus numera svarar "mmm" vad man än frågar. Låter så gulligt!
Vi har även (läs äntligen) sålt bäddsoffan som stod i gästrummet (framöver Rasmus rum).
Så nu har vi 2000:- att shoppa loss till rummet för.
Det blir IKEA nästa någon dag.

Torsdagsmys med mamma och Fredagsbad

Igår åkte jag och Rasmus till Farsta och lunchade med mamma. Rasmus har kommit på att man kan spotta... Detta övar han numera varje måltid när han börjar bli lite mätt.
Våran mysiga lunch spenderade han med att sitta och spotta ut allt han fick med små ljudliga härliga ljud :P Charmtroll!
Efter lunchen gick vi och tittade på lite kläder och söta mamma köpte lite nya saker till Rasmus:

Tack säger vi!!!

Idag begav jag och Rasmus oss själva till Gustavsbergsbadet. Vi lyckades inte få med oss något sällskap. Men det var jätte mysigt att bara ha en mysig och lugn badstund för oss själva. Det var jätte lite folk på badet och vi var för det mesta själva i simskolebassängen (som mest var vi 5 stycken i hela poolen).
Riktigt lyxigt!
Rasmus och jag badade i närmare 2 timmar och han hade kunnat bada mycket längre! Han kommer ju börja tycka att 30min på babysimmet är larvigt efter våra badstunder!

Efter badet var Rasmus helt slut och däckade direkt i vagnen:

Envis och tvär

Den nya Rasmus har de senaste dagarna haft ett riktigt häftigt humör. Jag tror att vi har fått en liten inblick i vad vi har skapat och vad vi har att vänta oss i tonåren i en större upplaga ;)

Allt ska gå i lillkillens väg annars blir han fly förbannad, får han inte det han vill blir han fly förbannad, får han inte göra det han vill blir han fly förbannad och borstar man tänderna på honom blir han fly förbannad.
Mellan dessa utbrott är han go och glad och har glimten i ögat och sysslar med bus.

De nya förmågan Rasmus har lärt sig att klappa händerna och det gör han mer än gärna både när man ber honom och tusen gånger till under dagarna. Det ser så gulligt ut. High five har han också börjat förstå men det där med att vinka när folk ska gå... Det är inte riktigt hans grej.

I lördags kom Rasmus på hur man stänger av/på tv:n vilket han är sjuk nöjd över:


Igår skulle Tobbe till varje pris ha chokladbollar på kvällen. Rasmus fick en egen liten chokladboll. Han tyckte inte direkt att det var någon häftig smakupplevelse men desto roligare var det att kladda:

Men efter när han såg hur han blev på händerna såg han riktigt förskräckt ut:



Bad och bus

Idag var vi till Gustavsbergsbadet tillsammans med Sara och Oscar. Jag kan säga att vi var inte ensamma om att åka dit. Vi och halva värmdö var där och badade.
Inte var det halva priset som det brukar vara på förmiddagen inte. NEJ dom höjer för att tjäna mer på sportlovet. fulingar är var dom är!
Hur som helst så trots att det var jätte mycket folk hade vi det jätte trevligt.
Rasmus är som en fisk i vattnet nu, han stormtrivs!
Flera dyk gjorde vi och han kom även frivilligt i vattnet från poolkanten! :)

De senaste dagarna har Rasmus visat himla mycket humör vill jag lova. Han blir fruktansvärt förbannad när han inte får som han vill, men fortfarande med glimten i ögat.
Numera vill han gärna äta själv, det får han göra så länge det inte är allt för kladdig mat.
Jag blev riktigt förvånad när jag gav honom skeden här om dagen och han stoppade ner den i tallriken och tog upp den mot munnen om och om igen. Han var inte i närheten av att pricka munnen och fick såklart inte upp något men han har förstått grejen :)

Äta själv är nya grejen. När han börjar bli mätt kastar han ner mat till Kita som nöjt äter!

Igår byggde vi lite med tågbanan. Först satt Rasmus och lekte jätte fint:


Sen blev det totalslakt av allt vad tågbana heter:


På väg till badet:

Alla lösningar är bra utom de dåliga. Nappflaskan ligger stadigt med hjälp av mammas vantar, då kan man äta på vägen!

Ja och återIGEN har Rasmus tungt med andningen och hostan har kommit igen. Han fick i alla fall vara utan det 1 vecka. På måndag ska jag ringa läkaren och be dem utreda om han har barnastma eller vad det handlar om. Detta är inte normalt!

VC vår bästa vän

Idag var det visst dags igen.
Rasmus lyckades på något vis när jag la ner honom på golvet vrida sin arm på något konstigt vis. (inget man hade märkt av alls om det inte var för att han blev jätte ledsen).
Jag fattade direkt att något var galet. Han var ledsen i ca 5 min sen lugnade han ner sig och då försökte jag se om han kunde använda armen. Han gjorde det inte gärna men han kunde. Han kunde både greppa tag i saker och stöda på den. Den verkade inte vara ur led varken vid handleden, armbågen eller axeln men ändå var något fel.
Jag avvaktade ett litet tag till. Han kunde häva sig upp på armarna på golvet men inte ta dig framåt, den rörelsen funkade inte.
Då ringde jag Vårdcentralen (skärgårdsakuten). Vi fick kommer ner direkt.
Rasmus var hur glad som helst på vägen ner i bilen och satt och lekte men använde inte den "skadade" armen.
Väl där fick vi träffa en sköterska och en praktikant (Japp samma praktikant som när vi var där förra måndagen) och hon kännde väl igen oss :P

De undersökte Rasmus och försökte få han att använda armen. Även de såg att han kunde använda armen men att något var skumt. När hon klämde och kände lite på axeln så hoppade det till lite. Hon ringde ner en läkare som skulle få kika på honom.
När hon väl kom in och undersökte honom använde han armen hur bra som helst.
Ett mysterium! Men antagligen var den så pass lite ur led, om den nu var det att den hoppade rätt när sköterskan kände på den.
Rasmus var på toppen humör hela tiden och verkade tycka att det var roligt och spännande att träffa nytt folk!
Nu hoppas vi återigen på att slippa ha med sjukhus att göra på ett tag :P

På em. träffade vi Rasmus gammalmormor och gammelmorfar och efter det fick Rasmus äntligen träffa sin kompis Nicholas och leka lite :) Det tyckte både han och Nicholas var toppen!
Nu sover lillskrutten gott vill jag lova!

Det kommer mera....

Snö, snö så långt ögat når.
Jag kan också erkänna att jag längtar som tusan till våren. Solsken, fågelkvitter, torra vägar, första knopparna på träden, första tussilagon och allt som hör till.
Men snälla det hjälper inte att gnälla och tjata över hur hemskt snön är. Vart man än går gnäller folk och är bittra.
Orkar inte höra. Det är bara att gilla läget, snön kommer inte smälta fortare!

När jag började morgonpromenaden i morse vräkte det ner blötsnö men det gick riktigt bra med vagnen och var inte allt för tungt så jag bestämde mig för att ta våran långa morgonrunda... Ojojoj säger jag bara!
Halvvägs vet jag inte vad som hände men snön fastnade som om någon limmat fast den på hjulen:





Jag fick kämpa som ett djur för att köra vagnen.
Alla som jämt frågar hur det går att köra vagnar med små hjul fram i snön så ska jag berätta det!
Riktigt bra!! Det enda sättet att få fram vagnen i blötsnön var att skjuta den en meter och sparka bort snö från hjulen eller lyfta vagnen baktill så att den bara rullade på de små hjulen ;)
Jag kan lova att jag var svettig när jag kom tillbaka!
Tacka vet jag gratis träning ;)

RSS 2.0