Vad händer med nätterna?

Snacka om att man blivit bortskämd med nätterna med Rasmus. Han har ju varit en liten ängel. Han började ju sova från typ 22-06 utan att vakna och somnade dessutom om till halv 10, efter ett tag blev det 22-04, vaknade igen någon gång under morgonen och sov sen till ca halv 10...
Men nu vet jag inte vad han har börjat med.
I går somnade han runt 22, vaknade ca 23 och gallskrek (mardröm), somnade om direkt igen. Vaknade nästa gång runt 02, skulle käka och somnade om. Vaknade igen runt 04, käkade och somnade om, vaknade igen vid 06 och skulle käka och somnade om sen har han småbökat hela morgonen men när jag gick upp vid 9 så har han sovit som en stock sen dess. SUCK!
Ska han börja käka varannan eller var tredje timme igen??? Hope not! Jag är bortskämd :)

Fika med mammagruppen

Idag var det fikadags för mammagruppen på Delselius i Grisslinge.
5 av 8 bebisar och mammor dök upp!
Vi hade en jätte trevlig fikastund med massa prat. Alla bebisarna var riktigt duktiga, man kunde nästan tro att de var rutinerade fika-barn ;)
Rasmus började med att sova i sin vagn en bra stund, sen vaknade han och var på ett bra och jätte lugnt humör så han satt i mitt knä och tittade och jollrade nästan hela tiden. Ända gånger han blev ledsen var när han hörde barn runt om som grät, då åkte put-läppen fram.

Jag och Malin fick för oss att vi skulle åka samma bil till fikat idag med 2 emmaljunga och 2 bebisar. Det gick sådär, med lite våld och vaselin så! ;)
Det var bra trångt att få in två vagnar i bakluckan även fast det var en volvo v70 men med mycket lirkande gick det!
Nästa vecka ska vi alla ses på öppna förskolan och babyrytmik :) Längtar!

Hon gjorde det IGEN

Rasmus var lite kinkig och väldigt ledsen under kvällen igår. Verkade som han hade riktigt ont där de hade stuckit honom och hur man än gjorde så kom man ju åt där när man bar på honom, ammade osv.
Han har heller inte sovit lika bra i natt som han brukar utan varit lite kinkig. Idag har han varit på riktigt bra humör igen och verkar inte ha ont.
Kunde ta bort plåsterna också utan att han brydde sig.

Ja, jag gjorde det igen. Var iof länge sen jag lyckades första gången. Jag tvättade en tvättmaskin utan att plutta ner avlopsslangen i duschavloppet :S = pissmycket vatten i hela badrummet när vi kom hem.
Tobbe bara skrattade och jag var arg som ett bi och hotade att döda honom...
Blev väldigt rent i badrummet i alla fall efter jag hade sanerat. Allting för med något bra eller vad säger man?

Vägning, mätning och vaccination

Idag var det dags för Rasmus att besöka BVC.
Jag hade hört av så många innan att det var så hemskt när bebisarna får sprutorna så jag tvingade med Tobbe från sitt jobb för att hålla Rasmus eftersom jag själv inte är särskilt förtjust i sprutor.... :S
Rasmus var på ett strålande humör när vi kom dit och var jätte glad när han vägdes och mättes.
Han har nu blivit hela 61,2 cm lång och väger hela 7275g. Han följer sina kurvor bra. På vikten ligger han lite över och längden helt på medel.
Rasmus blev jätte ledsen när han fick första sprutan men lugnade ner sig direkt, sen när han fick den andra som dessutom gör ännu mer ont så bröt han ihop totalt men även det gick över snabbt så fort jag fick honom till min famn.
Han små tjurade lite efter och lixom skällde på allt han såg. Han var riktigt upprörd!
Men direkt efter vi kom ut i från rummet var han lika glad som innan och verkade glömt bort det hela.
Jag var sååå nära till tårarna när de stack honom, lilla blödiga jag! :)
Nu sover han som en stock!!! Helt däckad i sin lilla säng... Måste tagit hårt på honom!

Däckad kille efter vaccinationerna

Igår blev Rasmus klippt av Jenny. Jag blev nöjd, pappa mindre nöjd.
Han blev såhär snygg:
 


Min alldeles egna sömntuta

Efter gårdagens äventyr med lunch tillsammans med Malin och Nicholas och efter det träff med föräldragruppen och 7 andra bebisar och mammor så var Rasmus jätte grinig när vi var hemma hos min föräldrar och åt middag. Rasmus humör åkte bergochdalbana och första skrattade han och var jätte nöjd och så tvärvände det och så blev han gnällig, sen arg och sen skrattade han igen och sådär höll det på.
Vi gick ut på en kvällspromenad vilket resulterade i en hysteriskt arg Rasmus i vagnen som vi sen fick ta i bärselen istället. Till och med där tjurade han lite. Sen somnade han, eller rättare sagt däckade för natten vid 9.
Han vaknade inte av att vi packade in honom i bilen, eller att vi tog ur honom ur bilen bar hem honom, klädde av honom, bytte blöja eller tog på pyjamas. Han sov tungt!
Sen vaknade han första gången halv 6 i morse och käkade. Då hade han inte käkat för en vid 8 igår kväll! Helt otroligt.
Sen somnade lill-killen om som vanligt och vi vaknade båda två som alltid exakt 09.20 men lillkillen somnade om till halv 11 medan jag fixade med annat.
Snacka om att vara helt slut!
Han sover dessutom nu igen ;) Bara en timme orkade han hålla sig vaken...

Min lilla toviga prins

Jag började undra i morse, hur vanligt kan det vara på en liten 3-månaders kille att mamma behöver ha balsamspray i håret för att det är så långt så det blir tovor när han sover? ;)
Jag inhandlade balsamsprayen i förrgår för att han har börjat få lite små tovor ibland. men imorse. Jag fick en CHOCK!
Han såg ut som han hade fått en elchock :P Det var bara att dränka håret i sprayen och reda ut det för hand.
Håret är nu ca 5-6cm långt, helt otroligt!
Nu blir det dock klippning någon dag, oavsett vad pappa Tobbe säger. Han har vägrat hittils. Men han kan ju inte vara alldeles tovig lilla Rasmus!

Lattemammor utan latte

Idag hade jag och Rasmus träff med Malin och Nicholas.
Vi har bestämt att dessa små söta pojkar ska bli bästisar, hoppas att de snällt tycker det de också :)
När Malin och Nicholas kom hit så sov Nicholas så vi roade oss med Rasmus. Jag blev tvungen att visa hus lättroad Rasmus var med fläkten.
Så fort Nicholas vaknade la vi även honom bredvid Rasmus i sängen under fläkten.
Så roligt att se att även Nicholas tyckte fläkten var hur kul som helst. Malin undrade om även hon borde köpa en takfläkt när jag berättade hur mycket jag hann göra medan Rasmus snackar med den ;)
(Jag tog en bra bild på killarna, men självklart hittade jag inte USB-sladden just nu...)

Efter ett tag blev vi väldigt hungriga, vi kom på att vi skulle promenera ned till Dellan-fiket och luncha. Så där som alla mammalediga mammor gör.
Vi lekte helt enkelt latte-mammor utan latte.
För vi åt bara smörgås och drack läsk vi :)

Igår var jag hos min BM. Vi bestämde att jag skulle börja knapra mini-piller. Jag fick någon svagare variant då jag bad om att få lite mindre humörsvängningar, tycker de är ganska hemska redan nu.
Med svagare piller var det tydligen ännu mer viktigt att hålla tiderna när man knaprade dem. Så nu blir det påminnelse varje dag ett tag framöver så jag inte missar någon. Vill inte riktigt ha en till liten söt baby just nu ;)

Måste skryta lite också. Jag och underbara Tess har börjat att promenera en timme varje kväll med hundarna och lilla Rasmus i vagnen. Idag var vi ute en timme trots storm och ös-regn. Duktiga vi!

Helg =)

Igår var det ett år sedan jag gjorde graviditetstestet som visade att jag hade en liten mini-Rasmus i magen!
Helt otroligt att det redan är ett år sedan och nu har man en liten gosse på 3 månader! Häftigt =)
Igår kom Linda och Crille på besök.
Vi åt thaimat/sushi och senare på kvällen åt vi sååå mumsiga kräftor. Timmarna bara flög iväg och helt plötsligt var klockan 1. Då kom vi på att det var dags att sussa lite.
Idag har vi haft en riktigt mysig slappardag med promenad, godisshopping, snackande i solen och kubbspelande.
Jag och Linda ägdre grabbarna lika hårt som igår kväll ;)
Linda och Crille åkte nyss hem och vi ska käka grillade hamburgare hos Tobbes föräldrar. Mums!

3 månader!

Ja "lilla" killen är verkligen redan 3 månader idag! Tiden går så fort och han växer så det knakar.
Den senaste veckan har det hänt så otroligt mycket. Han har blivit en så himla nöjd kille, gnäller väldigt sällan och ler och "pratar" mest hela tiden. Han kan roa sig riktigt långa stunder antingen i sängen tillsammans med takfläkten eller i babygymmet eller i soffan pratandes med gardinerna.
Jag har haft en riktigt lyxig första vecka hemma ensam med killen! Han har varit så snäll och allt fungerar jätte bra!

Längtar dock ännu mer tills vardagen sätter igång ordentligt. Snart startar föräldragruppen vilket ska bli kul och i Oktober börjar babysimmet! Det ska bli ännu skojigare.

De senaste dagarna har Rasmus insett att tv:n är rolig. Igår tog jag den här bilden när han låg och kollade på Simpsons med pappa jäsandes i andra soffan:

Jag lovar, tröjan är inte så liten som den ser ut. Den har glidit upp ;)


Här sitter moster Sofia med Sara och Rasmus och sjunger trasdockorna. Rasmus tystnar direkt om han är kinkig om man sjunger eller han får lyssna på trasdockorna :D

Massa bilder

Måste ju lägga in massa bilder från veckan i Norrland:

           
Här har vi vandrat första biten upp på fjället. Sen blev det blöjbyte om amning mitt på fjället såklart, Rasmus var så nöjd!

Vi vandrade ner i ravinen. Den smala stigen till höger lekte vid bergsgetter på... Kita blev överklycklig så fort vi kom till vatten!

   
Här var vi på besök vid fisketrappan. Denna öring på 80cm och 5kg kom upp! Tobbe ville ha den på sitt flugspö sa han! ;)

     
Här har jag lurat upp Tobbe på hästryggen. Vi red genom en bäck. Fotot är taget från hästryggen och min häst Linn´s öron är med.

 
Rasmus redo för fjällvandring en av de svalare dagarna. Jackan var perfekt då! ;)

 
Bildbevis på att jag flugfiskade!

När vi kom hem blev Rasmus gladast att se: våran TAKFLÄKT i sovrummet ;) Han är så rolig. Varje morgon när han vaknar ligger han minst 20min och skrattar och pratar med takfläkten. Nästa favorit förutom mamma och pappa är gardinerna i vardagsrummet. De kan han också prata oavbrutet med en bra stund!

Nu ska jag, Rasmus och Kita snart åka iväg och umgås med Emma och måla och fixa vid hennes nya hus! Mysigt!
Igår träffade vi Maria, en gammal kompis som jag inte träffat på flera år. Det var väldigt roligt att träffa henne igen och vi hade jätte mysigt.

En vecka i norrland

Förra lördagen begav vi oss till norrland, höglekardalen. Vi = Jag, Tobbe, Rasmus, Tobbes mamma, mormor och kusiner och så hundarna Kita, Cash och Max.
Vi har haft en jätte mysig vecka! :) Verkligen härligt att vandra i fjällen. Vi har varit ena riktiga hurbullar hela högen.

Vi hittade på en hel del mysigt. Förutom att göra myggen sällskap varenda kväll när vi fiskade i forsen, så red vi en dag nordsvenskar med en guide uppe på fjällen.
En av dagarna skulle jag, Tobbe och hundarna gå en 9km runda på fjället. Vi gick "lite" fel och det slutade med att vi gick en extra mil vilse i bara MYR!!! Behöver jag tillägga att jag hade gympaskor på mig? Men vi såg humor och tjusningen även i detta.
Rasmus har älskat att vara så mycket ute om dagarna även här och har stormtrivts att åka med i bärselen på fjällen. Han har fortsatt att sova lika underbart duktigt om nätterna. Han har börjat bökat lite runt middagstid och är väldigt mammig under någon timme, då hjälper inget annat än att han ska ligga vid bröstet konstant... Ingen annan kan bära honom då skriker han otröstligt. Det har han lugnat ner sig lite med nu men lite bök kan komma runt halv 7. Han är väldigt punktlig ;)
Han har även fått för sig att flaska ska han INTE ha. Det är mammas bröst som gäller... Han tar flaska efter mycket bök och stök men han är riktigt arg så just nu känns det inte så roligt att lämna bort honom om man ska iväg.

Igår var det Tobbes första dag på jobbet efter semestern. Jag och Rasmus var med mamma som var barnvakt till syrrans yngsta barn Sara (10mån). Vi har en super mysig dag!
Rasmus och Sara badade tillsammans i Rasmus super söta uppblåsbara pool! Så nöjda söta ungar!
Rasmus har varit med i tidningen Mitt i Värmdö denna vecka. Våran alldeles egna lilla "julgris"!


Rasmus och Sara

Rasmus har även badat i stora poolen när det var riktigt varmt! Det älskade han!

Lite mys efter poolbadet

RSS 2.0