Dyk!

Idag var det dax för babysim igen och Rasmus var heltaggad och på topphumör.
Han gick med på alla övningar och var totalt avslappnad och glad och plaskade för fullt.
Även på "mattan" stod han på alla 4 och gungade och skrattade (den som han förra gången tyckte var läskig).
Vi bestämde oss för att pröva att dyka med honom igen. Instruktören gjorde första dyket med honom och det gick hur bra som helst :) Känndes jätte bra!
Även jag prövade 2 dyk med honom. 2 korta jätte lätta. Han såg lite chockad ut när han kom upp och sen var han igång för fullt igen och skrattade, så det var riktigt skönt!

Idag började vi med en ny övning att de skulle hålla i sig i stången vid poolkanten och han var jätte duktig och höll i sig helt själv. Duktiga killen!
Nu ska jag försöka fortsätta bada på gustavsbergsbadet en vardag i veckan och sen babysimmet 1 gång i veckan och hålla igång hans mod och glädje :)


Lillterror läser boken... Klappar kycklingarnas päls =)

Natten till idag sov Rasmus HELA natten i sin säng, det var länge sen sist. Han har varit riktigt kinkig sen han hade RS-viruset och har vaknat på nätterna och ska sova hos oss. Håller tummarna för att han sover i sin säng i natt också.

Nu börjar det hända lite saker här hemma. Nu ska vi försöka få iordning på Rasmus rum. Har äntligen övertalat Tobbe att vi ska sälja den stora bäddsoffan som står i hans rum och köpa en uppblåsbar madrass och ha som gästsäng. På så sätt blir det mer space för Rasmus. Ska nu försöka hitta lite möbler på blocket till hans rum så vi kan börja få iordning lite :)

Gustavsbergsbadet

Idag åkte jag, Rasmus, Mervi och Felix till Gustavsbergsbadet och badade.
Vi var där vid strax efter 9 och det var inte alls mycket folk, jätte härligt!
Rasmus tyckte att det var jätte roligt att bada. Vi varvade att plaska i "babypölen" och varma bubbelpoolen. Rasmus var nöjd och glad hela tiden och vi bade över 1½ timme.
Felix kramade, pussade och ville hjälpa "Masmus" hela tiden, han är så himla go!

Ojojoj vad Rasmus sov efter badet, över 2 timmar och det är verkligen inte vanligt!
Jag var också helt slut efter... Borde städat men däckade i soffan. Kanske inte var så smart att svira runt när man inte känner sig bra... Men roligt var det och göras igen ska det!

Ikväll har vi en lugn kväll med godis och cider. Rasmus sover redan för natte och jag trot varken att jag eller Tobbe blir långvariga ikväll inte. Gääääsp...

Lite shopping

Rasmus mår mycket bättre nu. Han är fortfarande lite rosslig och hostig men nu är det jag som är mer krasslig. Har ont i halsen, är dunderförkyld och har en irriterade kittlig känsla i halsen hela tiden.
Trots det så ville jag och Rasmus på äventyr idag så vi begav oss med Mervi till Forum Nacka och shoppade lite.

Rasmus fick 2 nya bodys och 1 par byxor:


Sen fick han 5 stycken kartongböcker på bokrean:


Köpte även nya strumpor och 2 nya nappflaskor till lillfisen! =)

Imorn blir det ev. bad på Gustavsbergsbadet med Mervi och Felix om vi vaknar och känner oss okej!

Skärgårdsakuten

Idag hade vi tid på BVC kl. 11.
Rasmus hade gått upp i vikt sen sist trots att han gick ner massa när han hade RS-viruset.
Nu väger killen 9870g och är 71cm lång!

Vi har haft en jobbig natt. Rasmus hosta är riktigt elak och andningen har blivit ännu värre så på dagen ringde jag skärgårdsakuten. Vi fick komma dit vid 14 och träffade en jätte bra läkare.
Rasmus fick fick inhalera 2 gånger och blev bättre med andningen efter.
Vi fick även ett recept på Bricanyl att ha hemma så vi kan hjälpa honom när han får det jobbigt.
Annars är han inte direkt sjuk. Han är jätte pigg och busar och röjer som sjutton. Han flirtade med allt och alla på vårdcentralen och tyckte livet lekte trots att han piper och väser och låter som han sprungit ett maraton!

Jag börjar få ont i halsen och känner mig hängig. Får se hur rolig denna natt blir för mig och Rasmus ;)


9 månader

Idag är Rasmus 9 månader gammal... Tänk att om bara 3 månader är han ETT ÅR. Helt otroligt!

Igår efter babysimmet åkte jag, Rasmus och Kita ut till mina föräldrar. Tanken var att vi skulle åka hem igen på kvällen men vi gav upp det när vi insåg att vi var totalt insnöade på Bullandö.
Det är så sinnessjukt mycket snö ute, Kita försvinner överallt och så liten är hon ju inte!

Massa bilder från idag:

Lilla inpackade Rasmus är nöjd att åka pulka!


Jag och Kita rejält försvunna i snön, det var riktigt svårt att komma upp igen!


Mormor och Rasmus


Kita fick kämpa ordentligt för att komma fram!


Helt lycklig Kita i snön!!!


En lycklig LITEN Bella i snön!


Såhär mycket snö var det utanför mamma och pappas altandörr!

Tobbe är nyss hemkommen från Sälen med jobbet så nu känns det inte lika tomt här hemma längre!

Ska tillägga att Rasmus börjar bli sjuk IGEN! Började med lite snor och gick över i en riktigt elak hosta och nu börjar han få tungt med andningen igen. Börjar starkt tro att lillfisen har förkylningsastma... :S

I Ramnäs på besök

Igår åkte våran älskling/pappa/husse till Sälen med jobbet.
Jag, Rasmus och Kita begav oss ut till våran underbara Kattis på Siggesta och hade mysmiddag tillsammans med Nadde och Heidi. Sen sov vi kvar! Jätte härligt.

Vi begav oss hemåt på förmiddagen och pysslade lite. På Eftermiddagen lämnade jag Kita hos Tobbes föräldrar sen åkte jag, Rasmus, Bella och mötte Sofia och tog oss till Farsta Centrum (efter mycket om och men med sena tunnelbanor). Väl där mötte vi mams och paps och packade in oss i bilen med dom och började trippen mot Ramnäs till Syster yster, Jocke och de 3 söta barnen!
Rasmus har varit på TOPP humör idag trots att han både fått åkt buss, tunnelbana och bil under låååång tid. Han har skrattat och busat hela tiden, min lilla sötskrutt!

Vi kom nyss hem Rasmus och jag. Jag satte på Rasmus pyjamas och bäddade ner honom i sängen. Det känns riktigt tomt här hemma. Ingen Kita och ingen Tobbe...
Vi ska nog överleva än då. Det blir ju härligt mycke plats i sängen i alla fall :)

Rasmus stora hobby är fortfarande att BUSA med hundarna:


Kita är världens snällaste. Rasmus kan krypa fram och ta allt hon leker med ur hennes mun!


Bella går varje dag fram med leksaken till Rasmus så att han ska ta tag i den så de kan ha dragkamp. Rasmus är inte sen på att hänga på leken!


Här går det undan...

Efter att Rasmus kommit på hur man reser sig mot saker så är det den nya häftiga hobbyn! Imorse reste han sig upp mot gåstolen och traskade iväg själv när jag tittade bort, som tur är ramlade han inte. :)
Han har redan börjat köra lite "one hand" och flyttar sig gärna fram och tillbaka mellan olika saker tex. från mamma till gåstol, från gåstol till bordet, från gåvagnen till mamma osv.
Numera står han även upp i sin säng om man inte hämtar på direkten.
Jag märker tydligt att han blir stadigare för varje dag, det är stor skillnad från igår till idag. Häftigt! Nu går det undan...


Rasmus går med gåstolen på sitt egna lilla vis


One hand!!!

Ser bra ut inför framtiden att lillfisen är så intresserad av dammsugaren redan! (Bilden är inte tillgjord! Han har faktiskt tagit den själv och lagt sig över lådan) =)


Lite uppdatering

I söndags åkte jag, Rasmus och Tobbe till babysimmet och badade igen en av de två gångerna vi missat.
Det var en helt annan kille i poolen då än på lördagen. Redan när han såg vattnet blev han alldeles till sig :)
Han var mycket mer avslappnad i vattnet och idag kunde vi utan problem utföra övningen när de ska flyta på rygg och man bara håller stöd under höften. Han var jätte duktig!
Vi prövade även att sätta Rasmus på kanten på en flytmadrass. Tanken är ju att barnet frivilligt ska "hoppa" ner i vattnet och doppa huvudet. Vi försökte få Rasmus att frivilligt komma ner i vattnet i famnen men han var väldigt medveten om att huvudet kunde komma under vattnet så han satt kvar och busade på kanten tills vi tog ner honom :P
 

Igår var vi på öppna förskolan. Det var full rulle på Rasmus (han brukar vara riktigt försiktig och bara iaakta när vi är där i vanliga fall). Sångstunden är som alltid riktigt poppis. =)

Igår på kvällen var jag duktig och fyllde på frysen med Rasmus-mat. Det blev kycklingryta, fiskgryta och spagetti och köttfärssås.

Började kika på lite gamla bilder och hittade bl.a den här: 

Rasmus 4 dagar gammal innanför morgonrocken på Tobbe, så liiiiten och söt

Vår lilla säl

Har inte skrivit nästan något alls om babysimmet.
Vi började ju steg 2 den 25:e januari. Vi är bara 4 stycken i gruppen, riktig lyx!
Efter uppehållet vid jul tyckte Rasmus att det var jätte läskigt att bada igen, han klamrade sig fast vid mig som en liten apunge och hade jätte svårt att slappna av. Det tog nästan hela badtiden innan han tyckte det var roligt...

Och såklart blev ju lillkillen sjuk på det och vi hoppade över 2 gånger... Idag var det dags igen efter 3 veckors uppehåll.

Vilket innebar att Rasmus var lika skeptisk igen och hade jätte svårt att slappna av. Instruktörerna försökte flirta och vara roliga men han var verkligen stoneface. Han tycker att det är roligt men har jätte svårt att slappna av. Vad vi än gör känns det som att han tror att han ska behöva dyka, det var verkligen fel av förra instruktören när vi rådfrågade om vi skulle fortsätta med dyken när han inte gillade dem och hon sa att det bästa man kan göra är att "bara köra på"...

Nu har vi släppt dyken helt och försöker bara få Rasmus att bli våran tidigare super badglada lilla säl. Även idag kom han igång som sjutton i slutet.
Det som är bra är att vi har 2 gånger att bada igen, så vi ska tillbaka imorn och plaska lite för att se om han smälter lite mer =)

En morgonpigg liten kille som numera alltid vill gå upp vid 7 ;)


Är blomjord nyttigt?

Idag startade Rasmus sin dag med att äta blomjord. Han såg faktiskt inte så försjust ut men jag skit nöjd över att han lyckades få in det i munnen innan jag hann fram ;) Så han skrattade helt brun i hela munnen medan jag försökte pilla ut så mycket jag kunde!

Har ju totalt glömt bort att berätta att Rasmus har fått förskoleplats. Vi fick vårat första val så vi är jätte nöjda. Känns bra att veta redan nu att han har plats till hösten. Han ska börja på Jungmannens förskola som ligger precis vid vårat område.

Förutom att Rasmus är SJUKT mammig så är han så underbart sprudlande glad hela tiden. Det är så underbart att se honom. =)

Rasmus har börjat äta mer och mer själv. Han får alltid grönsaker vid sidan om måltiderna att pilla i sig själv och till frukosten får han en egen smörgås med pålägg. Han har blivit riktigt duktig med sitt pincettgrepp ;)

Ibland tror jag att Rasmus tror att han är en hund. Han favoritsysselsättning om dagarna är att leka med hundarna. Hundarna tycker att det är minst lika roligt dom. Det är verkligen ömsesidig kärlek!
Antingen kör han dragkamp med Bella:



Eller så snor han leksakerna ur munnen på Kita:





Blivande trummis kanske!??


Han kan stå :)

Rasmus har varit sjukt mammig sen han var så sjuk. Och då menar jag extremt. Det går ganska bra under dagarna när vi är själva men så fort Tobbe kommer hem så är Rasmus som min skugga. Ser han att jag är på väg ifrån honom, går ut ur rummet eller lämnar honom med Tobbe bryter han ihop totalt och blir inte tyst för än jag tar honom igen. Sitter han hos Tobbe verkligen sträcker han ut armarna och klänger upp på mig. Väl i min famn vänder han sig om och blänger på Tobbe. Stackars Tobbe... :( Kan inte kännas roligt alls...

Rasmus bökar fortfarande till och från med kvällar och nätter. Oftast går det bra att lägga honom vid 8 men oftast vaknar han efter en timme.
Ikväll bestämde vi att han skulle ligga kvar i sin säng när han vaknade vid 9, enda chansen att han fick komma upp var att han var med Tobbe. Han var jätte ledsen i sängen, Tobbe plockade upp honom och prövade med allt men han visste var jag var och skrek tills jag tog honom, men jag tog honom och gick och la tillbaka honom i hans säng för att visa att det inte var roligare att komma till mig.
Han fick fortsätta skrika ett tag. När Tobbe skulle in och hämta honom igen upptäckte han detta:


En pissförbannad Rasmus. Men han STÅR UPP! Första gången han rest sig upp själv!

När Tobbe tog upp honom denna gången insåg han att det var bättre att vara med pappa än att vara i sängen så han var mycket nöjdare. Alldeles nyss gick Tobbe och Rasmus och la sig i sängen och Rasmus somnade med Tobbe utan större protester. :)

Matlust?

Ja idag har det varit en helt ny kille. Han har lekt massor men även sovit MASSOR. Han blir helt slut på ingenting men är så glad, go och mysig.
Han äter fortfarande inte så mycket.
Vid middagen fick han som oftast samma middag som oss. Idag blev det spagetti och köttfärssås. Han åt lite grann sen hade han ingen som helst lust.
Jag lyckades få honom att få lust igen, men inte matlust direkt ;)


ATTACK!!!


Gräv, gräv, gräv...


Vad skrattar du åt???


Och slutligen... Skjuts ner på golvet till en lycklig Kita!

Äntligen

Morgonen började med att Rasmus var jätte hängig och orkeslös. Han ville varken äta eller dricka. Fick tvinga i han lite vätska samtidigt som jag började gråta och ringde mamma. Det har varit så hemskt att se honom så himla orkeslös! Det är fruktansvärt. Eftersom morgonen började så trögt trodde jag att han fortfarande inte var på bättringsvägen.
Men efter 1 timmes härlig promenad i solen och Rasmus sov i ca 2,5 timme så började han glimma till riktigt ordentligt.
Han har kunnat leka några få korta stunder idag och orkade använda kroppen hyffsat. Han har även ätit mycket mer än han gjort tidigare. Idag har han fått i sig lite juice utblandat med vatten, 1/4 banan, några små pasta bitar och lite välling. Alltid något :)
Och så mycket piggare han har varit när han orkat få i sig lite. Febern verkar ha lugnat ner sig också. Idag har han som mest haft 38,8 och nu på kvällen feberfri!

Har lyckats ta lite bilder på hans piggaste stunder idag:

Rasmus fick pröva Tobbes mössa :) Så söt!


En liten stund orkade han knata omkring i gåstolen. Till hans stora lycka tog han sig fram till favoritblomman och röck lite, vilket han vet är "ajabaja"


Kvällsbus innan pyjamasen åkte på

Det märktes att han var betydligt piggare då jag idag fick natta lilla pyret och han orkade kämpa emot john blund en bra stund. Känns helt underbart att allt går åt rätt håll nu :)
De närmsta dagarna ska vi försöka hitta tillbaka Rasmus aptit och även få tillbaka alla rutiner som totalt fallit bort senaste veckan!

På bättringsvägen

Idag var vi på Sachsska på förmiddagen. Det var ganska kaosigt och fullt med barn men personalen var lika gulliga denna gång.
Läkaren konstaterade att han fortfarande har det väldigt jobbigt med andningen och att han är väldigt svag av febern och hostan. Idag fick vi åka hem på permiss på direkten och vi har ett nummer vi kan ringa om han blir sämre.
Men idag har han kännts mycket piggare och har till och med ätit lite även om det handlar om mus-portioner och fortfarande lite tvång med vätska. I mellan åt har man fått små glimtar av den vanliga Rasmus, men det handlar om någon/några minuter. Längre orkar han inte.
Han sitter mest som en liten groda i min famn och knorrar. Han går fortfarande på alvedon/ipren hela tiden. Så fort det gått 5 timmar ligger tempen över 39 grader.
Läkaren berättade att det självklart inte är bra att knapra piller hela tiden men att han behöver det för att få någon ork till att kunna äta och dricka så han ska kunna bli bättre.

Imorn ska de ringa från Sachsska och fråga hur lillen mår om inte vi hört av oss innan att han är sämre. Men det känns som att vi börjar se ljuset i tunneln nu :)


RSS 2.0