Dålig uppdatering!

Har inte kännt någon lust alls att blogga men nu känner jag att det är dags för lite uppdatering om lillfisen!
Sen sist har Rasmus hunnit med:

19/9 - DOP! Det gick kanon och han var en jätte glad kille hela dagen. Han fick massor av fina presenter. Måste självklart skryta lite över Rasmus duktiga mormor som har sytt klänningen helt själv. Den är sååå fin!



21/9 - Rasmus 4-mån dag. Han fick smaka potatis för första gången. Ingen succé där inte. Hua vad han grinade illa. Han vände sig dessutom på öppna förskolan för första gången från rygg till mage.... Och sen dess... Vänder han sig heeeela tiden. Det spelar ingen roll vart man lägger honom på rygg så rullar han direkt till mage. Man får tvångshålla på skötbordet för han bara ler och rullar runt ;)

28/9 - Rasmus håller på att få en tand!!! Jag kännde den igår på kvällen när han satt och sög och bet på mitt finger. Jag har anat att det var ganska nära att någon tand skulle dyka upp för det är lixom stenhård vid tandraderna och han bita ganska hårt när han leker när man ammar eller när han "tuggar" på något. Och de senaste dagarna har han i stort sett haft något i munnen hela tiden. När jag kännde tanden blev vi tvugna att titta med en stark lampa i munnen och visst, nere på hans högra sida fram är en liten tand på väg upp..
Jag säger bara stackars mina TUTTAR!!! Han vägrar fortfarande att ta flaska och jag skulle mer än gärna byta ut något/några mål på dagen när han ligger och biter och busar med mina tuttar sammtidigt som han äter. Men vi får fortsätta att kämpa på!


Bilder från...

första gången på öppna förskolan har jag glömt att lägga in. Så här kommer några:

Polarna Rasmus och Nicholas

Rasmus hittade en tjej på 5,5mån som undersökte honom mycket noga

Mys med några av alla bebisarna innan sångstunden

Både jag och Rasmus trivdes och kommer fortsätta att gå varje Torsdag när vi kan. Sångstunden var mycket uppskattad av Rasmus! :)

Mys på hotell

Igår tog jag, Tobbe och Rasmus in på hotell. Scandic Continental i Centralen.
På vägen in till stan tog vi självklart den bussen som Tobbes pappa körde. Rasmus fick självklart pröva att köra buss!
 
 

När vi kom fram till hotellet så började vi med att bara slappa på rummet. Rasmus bestämde sig nämligen för att klistra fast sig permanent vid mitt bröst.
 
Vi var nere vid baren ett tag men då vara Rasmus bara kinkig och tråkig så vi höll oss på rummet tills det var dags för middag. Rasmus hade då ätit massor och inte sovit på länge så vi hoppades att han skulle sova....
Trodde vi ja!!! :P
Han kämpade för att hålla sig vaken genom hela middagen (vi åt kantarellmacka till förrätt och hängmörad oxfile till varmrätt), så vi fick turas om att ha honom i knät för att få äta.
Runt 22 efter att jag hade tryckt i mig en efterrätt med vaniljglass och varma hjortron gick Rasmus och jag upp på rummet. Han fick käka lite, då tog det 2 min så sov han. För natten!
Sen var han med i vagnen vid baren till 02 då vi begav oss till sängarna...

Imorse vaknade av jag av denna glada kille bredvid mig!


Frukosten var kanon, som hotellfrukostar alltid är, mums! Då hade vi dessutom en super-glad kille som satt och snackade högljutt med alla runt om! Han lyckades charma de flesta med sina ljug och charmiga dubbelhaka!
Vi är väldigt nöjda med våran mysiga hotellnatt som var tänkt utan lill-killen men som blev kanon ändå!

När vi kom hem åkte vi nästan direkt till Tobbes föräldrar. Först fick Rasmus sig ett mysigt bad och efter var han såhär söt:


Hos Tobbes föräldrar lyckades vi på vinden hitta Tobbes gamla hoppgunga. Den var alldeles för stor för Rasmus ännu men med en kudde bakom blev det kanon. Lill-killen vill ju stå upp hela tiden så det här var en kanon-lösning!


Fullt upp!

Jag trodde att man skulle vara helt ensam och aldrig ha något att göra som mammaledig. Men gud så fel jag hade. Jag och Rasmus har fullt upp hela veckorna och känner oss riktigt "uppbokade". :)
Senaste dagarna har lill-killen blivit en sån charmör. Han blir bara gladare och gladade och flirtar och busar och skrattar. Så underbart!

Det senaste som har hänt:
* Rasmus får nu sitta i framsätet i bilen vilket både jag och han tycker är toppen!
* Rasmus är sååå nära på att lyckas rulla från rygg till mage och blir skit förbannad när det inte går. Från mage till rygg har han gjort sen han bara var någon vecka.
* Rasmus älskar att dansa till "right round" Måste försöka lägga ut en video vi filmat på honom.
* I helgen gjorde jag och Rasmus massa second hand fynd = En oanvänd overall, 2 i stort sett oanvända bodysar, en prasselbok och ett mysigt gossedjur som piper, prasslar och skramlar för 165:-
* Jag har shoppat loss ordentligt på tradera till lill-killen, man kan ju inte låta bli. Vilka fynd man kan göra!
* Jag och Tess har fortsatt med våra kvällspromenader i stort sett varje kväll oavsett väder eller tid!
* Rasmus sover igen super duktigt under nätterna och är en riktigt liten morgontrött kille. Vissa dagar får jag väcka honom runt 10 ;)

Ja lite från de senaste dagarna i kort... Idag har jag och Rasmus varit med mamma som är ledig den här veckan. Vi fixade med dopklänningen som mamma håller på att sy till Rasmus. Jag tror den kommer att bli kanon!

Just nu ser vi fram emot Fredag, för då ska jag, älsklingen och lill-killen bo på hotell och lyxa lite. Tanken var att vi skulle vara utan lill-killen men han vägrar flaska så han får följa med. Ska bli riktigt mysigt. Till och med egen spjälsäng får han på hotellet ;)

RSS 2.0