En dag på stranden

Idag åkte jag, Rasmus och Kita tillsammans med Kattis och Ozzy ut till våran "hundbadstrand".
Där är det helt perfekt för lite sol och bad om man har hundarna med sig. Kanske inte det mest barnvänliga stället men det gick hur bra som helst med Rasmus ändå.


Rasmus ville vara i vattnet hela tiden, han brydde sig inte om att det var kallt!


Rasmus äter pastasallad till lunch


Myyyys!

På eftermiddagen åkte jag, Rasmus och Kita till Rasmus gammelmormor och gammelmorfar, där även Rasmus farmor och farbror, Jenny och grisen Rocky var.
Efter att Rasmus försökte bada i hundarnas vattenskål (se bilden nedanför) så fick Rasmus en balja som han badade i hur länge som helst. Han var jätte stolt att han kunde klättra i och ur själv.


Rasmus tyckte att han fick plats utan problem! ;)


Rocky och Rasmus <3

Midsommar

Vilken underbar dag midsommar va. Strålande sol och varmt, massa god mat och trevligt sällskap!
Jag och Rasmus var på Siggesta hela dagen och sov över hos Kattis.
Beskriver dagen i bilder:

Rasmus fick sin vagn lite pimpad


Ute och knatar


Rasmus var överallt och lite till...


Stallmys hann vi också med!


Rasmus var lite VÄL intresserad av de klirrande flaskorna...


Det bästa på hela dagen enligt Rasmus. Han körde runt på sin blivande flickvän i över 20 minuter, helt överlycklig!


Rasmus undersöker kubb-kungen


Rasmus ville gärna också kasta


Tur att Ozzy är snäll när Rasmus använde honom som bänk


Kvällsvälling fick Rasmus vid halv 8 tiden. Han somnade så fint i sin vagn och sov i ca. 1 timme... Sen skulle han vara med uppe resten av kvällen...


BUUUUUS!

Han gick och la sig med oss strax efter 12.
Vi hann med en sen kvällspromenad till hästarna i hagen innan:


Tack för oss. Hoppas ni som läser hade en trevlig midsommar...
Lämna gärna en kommentar :)

Inte ett moln...

...så långt ögat kan nå! Inte en droppe regn, på fleeeeera dar! Lalalaaaaaa!

Vilket härligt väder det har varit idag. Riktigt varmt och härligt!
Jag och Rasmus började dagen med att åka åka hänga på låsen på Barnens hus. Tanken var att vi skulle köpa en båge/bygel eller vad det kallas och regnskydd till vagnen. Tyvärr fanns det inte inne, men nu är det beställt i alla fall... 800:- kommer båda delarna kosta, vilket kap!
Vi gick inte hem tomhänta. Rasmus fick en mini-pool och 2 bollar!
Efter att ha besökt apoteket röda näsan åkte vi hem och hämtade hundarna, vi fick äran att ha Ozzy hela dagen när Kattis jobbade. :)
Sen åkte vi till Tobbes mamma och myste där hela långa dagen.

Bilder från dagen:

En tupplur i vagnen


Min fina kille!


Plaska är kul! Ozzy är mer än gärna med. Kita iaktar helst och Tindra ser man i bakgrunden kopplad för att hon inte ska punktera poolen ;)


Myyyys!


Hundtrion.
Dum= höger
Dummare=vänster
Dummast=Mitten


Sen fick hundarna bada i vattenspridaren, tjojhooo!


Efteråt blev det blött och geggigt på gräsmattan. Skitskoj tyckte båda Rasmus och Tindra som är oskiljbara hela dagarna de är tillsammans.


Såhär snygg blev min prins efter lite bus! ;)

Imorn blir det midsommarfirande på Siggesta med massa vänner!
Natti natti!




Sommarvärme

Ja äntligen riktig sommarvärme. Hoppas sommaren är här för att stanna den här gången. Passar lagom till min semester! Jag jobbar sista dagen imorn sen blir det massa härlig tid tillsammans med Rasmus och tyvärr utan Tobbe i 10 dagar då han åker till norrland.

Idag kom Rasmus och hälsade på mitt jobb tillsammans med hans kompis Nicholas och mamma Malin. Vi jobbar på samma jobb men Malin hade slutat och hittade Rasmus och Tobbe hemma hos sig och tjyvade med grabbarna och hälsade på.
Jätte roligt tyckte Nicholas och sådär tyckte Rasmus. Han lekte för fullt och var glad så fort han glömde bort att jag var där, men såg han eller hörde mig var han hur gnällig som helst. Han har blivit riktigt mammig igen och gnäller så fort jag rör mig i fel riktning, riktigt jobbigt men jag hoppas att det släpper lite när jag kommer vara hemma mer framöver.

När vi kom hem fick Rasmus hjälpa mig att vattna mina halvdöda och misshandlade blommor på balkongen. Rasmus duschade mest sig själv med det iskalla vattnet och slet loss en del blommor, men lite hjälp fick jag i alla fall.

Lillterror har ryckt en blomma


Väldigt roligt att vattna sig själv

Efter middagen fixade Tobbe med packning inför Norrland, de åker imorn istället för Torsdag. Jag och Rasmus gick ut och lekte lite. Vi tog med hans bobbycar, det blev invigning av den utomhus.






Förutom att leka med bilen så hittade vi en spindel och massa myror till Rasmus stora lycka. Han lyckades även få ett jack på hakan när han glömde armarna när han skulle krypa, det kom en del blod men det var ingen större fara!

Busungen

Idag tog det över 1 timme att natta vårat lilla odjur. Han som brukar vara så lätt att natta. På med pyjmas, välling i soffan, tandborstning och sen ner i sin säng och så tar det max 15 min.
Men inte idag inte ;)
Han har precis somnat efter massa skrik och bus...

Idag var vi till barnens hus för att köpa en ny barnvagn. Vi visste inte riktigt vad vi ville ha. Bara att den skulle ta lite plats i bilen och vara lätt att köra och vara lätt!
Har länge funderat på Brios sitty eller race men sittyn har inte fullt liggläge och racen tycker vi var alldeles för tung, den är nästan i viktklass med den vi har.
Alla sulkys vi prövade var för svåra att köra eller för rangliga och stela.

Efter mycket om och med blev det denna:

Babyjogger City mini

Jätte lätt att köra!!! Tar super liten plats ihopfälld och fälls ihop med bara en hand hur enkelt som helst.
Det enda negativa vi kommit på under dagen är att hantaget inte är justerbart men det kan vi leva med.
Självklart var det den dyraste av alla vagnar vi tittade på men jag tror att vi kommer bli nöjda!
Under kvällen har jag tvättat i ordning våran Emmaljunga och sen åker den undan tills nästa lilla kotte kommer :)
Även Rasmus verkar trivas i sin nya vagn efter dagens första åktur på promenad och sovning.
Det som vi ska köpa till är en bygel och ett passande regnskydd. Inte gratis det heller såg vi!


Kära lördag

Jag har försökt hålla mig ifrån allt som har med bröllopet så mycket som möjligt idag. Det blir ju bara för MYCKET.
Det var jätte fint och det är jätte roligt att de gift sig men helt ärligt så är jag inte så intresserad att jag vill veta minsta detalj om ALLT. Men tydligen är det många som vill det ;)

Jag, Rasmus, Tobbe och Kita åkte till Tobbes föräldrar på fm och hjälpte till att börja fixa iordning poolen. Målet är att den ska vara redo att grisa i när Tobbe och Tobbes pappa drar till norrland på Torsdag.
Jag har 3 dagar att jobba veckan som kommer sen är det min tur att få vara hemma och njuta med min prins. Jag hoppas att det blir riktigt härligt sommarväder lagom tills dess.

Efter lunch åkte vi till mina föräldrar på Bullandö. Efter hundpromenad och besök hos Emma och Isabelle där Rasmus fick en lite försenad men dock sååå fin ettårspresent åkte vi ut till Fårholmen, ön precis utanför där vi har båten och avnjöt middag i solen.
Det var underbart varmt och härligt!


Familjen


Rasmus myser med mormor


Lite vällingmys i kvällssolen


Lagom tills vi skulle äta middag somnade Rasmus i sin vagn som vi lyckades släpa med ut på ön!


Mysigt och fint men kallt!

När solen gick ner blev det riktigt kallt. Märks fortfarande att den riktiga sommaren inte har kommit ännu. Är det lä och sol är det väldigt skönt men på vägen hem visade termometern i bilen 12grader... Hua!


Sliten kille

Idag har det varit full rulle på Rasmus och då menar jag mer än det brukar vara.
Vid halv 8 tyckte vi att Rasmus skulle äta sin kvällsvälling och bli trött och somna i Tobbes föräldrars soffa... Jo tjena!
Rasmus drack lite välling, började skvätta välling över hela vardagsrummet, skrattade och busade. Sen gick han loss med vällingflaskan över vardagsrumsbordet och smörjde omsorgsfullt in det och plaskade och kladdade allt han kunde. Sen iväg och klättra upp och ner i trapporna, upp och ner, upp och ner. Sen tjyvade han fjärrkontrollen och gick lös med den, iväg till skåpen med finglas med världens flin, in i datarummet och hittade massa pennor... Behöver jag förklara mer!?
En annan satt och blev mer och mer trött ju mer man såg honom röja.
Han höll låda ända tills vi satte oss i bilen på väg hem vid halv 10. Då tvärdäckade killen och efter det var han medvetslös.
Han märkte varken att vi stuvade ner honom i vagnen och började klä av honom



Lilla scarface. Tindra och han leker lite vilt med varandra ibland (Tindra=schäfervalp)

Det var bara att klä av lillfisen, byta blöja och bädda ner honom i sängen. Äntligen lite lugn och ro ;)


Mysig helg

Vi har haft en riktig toppen-helg trots lite tråkigt väder. Man börjar ju undra när sommaren ska komma på riktigt!?

Lördagen spenderade jag och Rasmus i Nacka Forum tillsammans med min mamma och syrror. Vi shoppade massa fint. Jag fick massa nya linnen, flip-flop, trosor och bh. Rasmus fick regnkläder och stövlar, nu är han redo för förskolan till hösten ;)
På kvällen åt vi middag hos Tobbes föräldrar och var där långt in på kvällen. Rasmus gick och la sig halv 12 med oss efter att ha tagit en lite power-nap tidigare under kvällen.

Idag åkte vi ut till mina föräldrar på Bullandö och satte på masten på våran segelbåt. Sen blev vi kvar där hela dagen. Rasmus fick gunga, "hoppa studsmatta", knata runt och leka på tomten och åka skottkärra. Det sist nämnda var mest populärt och han blev piss-förbannad varenda gång han inte fick åka med ;)

Vem har mest skoj. Mormor eller Rasmus!? ;)

Vi har även varit uppe på vinden och rotat bland mina gamla leksaker och hittade massa skojigt till Rasmus och jag hittade många av mina underbara älskade gossedjur. Bland annat favoriterna hästen Pompe, Lemuren och hunden Bimbo ;)

Under helgen har Rasmus kommit på att det här med att gå är riktigt roligt och han känner sig riktigt cool. Han kämpar för fullt och går nu redan riktigt långa sträckor och börjar bli riktigt stadig. Även fast han för det mesta väljer det säkrare sättet: krypa :)


Det tar sig...

Rasmus vågar mer och mer! :)
Finns det något mer underbart en när ens prins går själv med bestämda steg till ens famn och ger en en mysig kram!? Lyckan lyser i ögonen och smilet drar i hela ansiktet när han lyckas gå själv.
Idag har han varit riktigt vågad för att vara Rasmus.
Nu kanske det börjar lossna lite?

Idag har Tobbe och jag varit på introduktionsmöte på förskolan Rasmus ska börja på i Augusti.
Det känns riktigt bra faktiskt. Spännande och skrämmande på samma gång. Hoppas verkligen att Rasmus blir ett riktigt glatt litet förskolebarn!
Här ska Rasmus börja 
https://www2.varmdo.se/Resource.phx/plaza/publica/invanare/forskola/gustavsberg/jungmannen/start.htx

När vi var på introduktionsmötet var Rasmus mormor och morfar hemma hos oss och var barnvakt. Rasmus blev helt överlycklig när dom kom och gick med flera steg till sin mormor för att komma till hennes famn :)
Riktigt roligt!
När vi kom hem sov Rasmus så sött i sin egna säng. Det hade självklart gått hur bra som helst!
Våran stora fina kille!!!


Bjuder på en "gammal bild" från Rasmus kalas-dag

Invigning av skärgården

Idag har vi varit sådär duktiga och hunnit med massa bra och roligt.
Vi åkte ut till Bullandö på förmiddagen för att fixa det sista med våran båt Vilse innan sjösättning.
Eftersom vi har en sån liten båt så går det väldigt snabbt. Storskrubbning och dammsugning onvändigt och tvättning utvändigt + test av motor så var Vilse redo för vattnet.
Rasmus har tokröjt överallt medans vi har fixat... man märker att man inte är lika effektiv sen Rasmus kom till jorden. En får fixa och en får springa och jaga Rasmus som hittar på bus överallt.
Rasmus har traskat med gåvagn, prövat en studsmatta och lekt med sin nya idol Ayla och hundarna såklart.

Rasmus fick vara med när Vilse sjösattas vilket var sååå häftigt tyckte han eftersom grannen kör den med sin traktor. "DÄR" "DÄR" "DÄR" skrek Rasmus och pekade som en toke!

Mamma och pappa åkte ut i skärgården med sin båt för att övernatta. Vi bestämte oss för att åka ut till dom och käka middag med deras lillbåt.
Rasmus fick inviga sin nya flytväst och var överlycklig att åka båt och stormtrivdes. Kita var totalt frälst att äntligen få på sig sin flytväst och få komma ut i skärgården.
Vi fick en underbart god middag med grillat ute i solen!
En riktig tipp-topp dag!
Nu sover Rasmus som en klubbad säl... Hoppas på sovmorgon men det kanske är för mycket begärt!? ;)

Bilder från dagen:

Mamma och Rasmus åker båt


Nybadad Kita överlycklig över att ha hittat en sten att bära på!


Rasmus fick plaska lite i det iskalla vattnet!


MYS! <3


Kikar på utsikten!


Mormor och Rasmus


Bus under myggnätet!

Första stegen

Rasmus har nu tagit sina första steg!!! :)
i Söndags tog han 2 stapplande steg och i måndags gick han 4 steg från mig till mormor som blev så stolt så!
Han tar några små steg varje dag med mycket peppning och applåder. Han skiner som en sol när han lyckas :)
Han kan nu även stå stadigt själv under kortare perioder och går mycket stadigt när han får hålla i en hand vilket han älskar för då känner han sig säker.

Vi njuter i fulla drag av våran prins nu som är i en UNDERBAR upptäckarålder. Han är i stort sett glad morgon till kväll och busar och "pratar" hela tiden. Han har blivit väldigt social och pratar och flirtar med folk runt omkring.
Det blir många NEJ på en dag med Rasmus vill jag lova och det bästa han vet är när han gör något han vet att han inte får och man skäller på honom. Då lyser ögonen av bus och han bara skrattar! ;)

Sen måste ju jag få skryta lite också. Igår var jag med i vårruset med inställningen att jag skulle gå runt och ev. springa lite granna.
Men gissa vad?
Jag sprang hela loppet på 5km trots att jag inte har joggat på över 2år. Jag är grymt stolt! Kanske en sporre att börja springa någon/några gånger i veckan? :)

RSS 2.0