Vilken helg

Ojojoj vilken helg säger jag bara. Det har varit en sjuuukt rolig och även jobbig helg.
Som jag skrev tidigare fick Rasmus feber på torsdagen efter vårdcentralen.
Under hela fredagen hade han feber och gnällde konstant. Åt inte alls mycket och var verkligen inte på topp.
På kvällen körde Tobbe mig och brudarna till Silja Galaxy. Rasmus var med i bilen och bara grät, grät, grät vilket han aldrig gör. Gjorde mig lite smått otaggad för kryssningen men jag försökte koppla av och jag hade sjukt kul med tjejerna.
På lördagen hämtade Tobbe oss. Rasmus var kvar hemma med farmor för han var så hängig. Tobbe sa att han var helt orkeslös och hade 40grader hela tiden utan värktabletter.
Direkt när jag kom hem så åkte vi in till Sachsskas barnakut efter rådfrågning med sjukrådgivningen.
Vi fick ganska snabbt träffa en läkare och de konstaterade ganska snabbt att han hade väldigt tungt med andning plus att det visade sig att han hade öroninflammation på vänster öra och dessutom testade possitivt för RS-viruset. Han fick inhalera adrenalin för att få lättare med andningen och han fick även antibiotika mot öroninflammationen. Därefter fick vi sitta i väntrummet igen och se hur det hjälpte. Efter en läkare hade undersökt honom igen och efter mycket prat kom de fram till att vi fick åka hem över natten och skulle komma tillbaka på söndag morgon klockan 10.
Med oss hem fick vi en inhalator som vi kunde använda själva med natriumklorid för att hjälpa honom under natten och han fick svårt att andas.
Natten gick förvånansvärt bra men när han vaknade vid 5 hade han 40 graders feber igen. I med en alvdedon och lite välling så somnade han om.
När han väl vaknade för morgonen var han jätte ledsen och helt otröstlig. Vi fick varken i honom något att äta eller dricka. Det kändes skönt att veta att vi hade en tid på Sachsska. De undersökte Rasmus och han hade precis som igår jobbigt med andningen och hade feber igen. De bedömde att han skulle stanna under dagen för att inhalera var tredje timme och därefter fick vi se om vi fick åka hem eller inte.
Jag stannade kvar med Rasmus och Tobbe åkte hem med Kita som satt i bilen. Rasmus blev bara mer och mer svag ju längre tiden gick. Han ville inte äta och så fort han inte hade smärtstillande i kroppen fick han hög feber. Till slut fick vi i honom 120ml välling men han hade fortfarande vätskebrist. Till slut var han så slut att han inte orkade hålla sig vaken alls. Då fick jag i uppdrag att ge honom 5ml vätska var 5:e minut annars blev han tvungen att få dropp. Till slut piggnade han på sig lite med vätska i kroppen och han kom igång och kissade igen.
Vid halv 6 tiden fick vi träffa en läkare igen. Han bedömde att Rasmus var så pass pigg att han fick permiss att åka hem över natten efter att han inhalerat en sista gång och sen att vi kom på återbesök måndag morgon 10.

Direkt efter att vi lämade sjuhuset kändes Rasmus redan lite piggare. När vi kom hem fick vi i honom pyttelite gröt och mandarin och nu på kvällen lite välling. Och han var vaken och glad och busig ett litet tag. Härligt att se en liten glimt av den "vanliga Rasmus".
Nu ska även jag passa på att sova lite och hoppas att Rasmus mår ännu bättre imorn!

Då kör vi IGEN då...

Nej jag är inte bitter!
Vi var nere på vårdcentralen i över 1½ timme. Rasmus hade ingen feber när vi åkte hemifrån. Väl där hade han 38,5. De sa att det kunde vara normalt men jag vet att han aldrig har över 37,7 i normala fall och jag fattade att det kommer stiga vart efter.
Man kände hur Rasmus blev varmare och varmare, gnälligare och gnälligare...
Vad det gällde hostan var det bara att fortsätta med Mollipecten som vi redan har hemma. Däremot höll de med om att han lät väldigt tung i sin andning och efter undersökningar och provtagningar kom de på att han skulle få bricanyl (eller det var någon form av bricanyl).
Han skötte sig hur bra som helst när han fick andas genom masken 1 minut, han satt blixt-stilla. 1 minut är länge för en 8månaders!!!
Sen fick han även cortison som också skulle verka avsvällande.

När vi kom hem försökte jag få i lillkillen middag men han bara gnällde. Tempade honom och det visade 39,5. STACKARS säger jag bara!!!
Han var så sjukt trött och hängig så han fick gå och lägga sig nu, han somnade på 2 minuter... Lilla älskade pyret.

Hoppas han mår bättre imorn. Jag kommer ju knappats kunna slappna av och ha det kul på kryssningen med tjejerna om jag vet att lillen är jätte sjuk :S

Alltid är det nånting...

Känns aldrig som våran lilla plutt får vara 100% frisk. Det är alltid nånting. Sen han fick sin första omgång med hosta så verkar det aldrig vilja ge med sig helt. Det går hela tiden i vågor och han är ju pigg och glad men nästan alltid lite hostig och rosslig.
Igår kväll började han hosta mer och den här gången är det en riktigt elak rethosta. Låter riktigt jobbigt. Han vaknade runt 1 av att han hostade som sjutton och blev såklart ledsen. Till slut lyckades vi få honom att somna om och då sov han duktigt ända till morgonen.

Idag har jag varit i kontakt med vårdguiden och blivit runtskickat hit och dit i telefon men til slut fick vi i alla fall en tid nere på vårdcentralen idag 15.30. Skönt att de får lyssna igenom honom och kanske ge honom någon hostmedicin som lugnar det "retiga" i halsen så han kan sova gott i natt. Tycker även att han är lite tung i andningen så som sagt skönt att få honom kollad!

Helgen

Fredagen tillbringade vi hemma och hade mys. På lördagen lämnade jag Rasmus och Kita hos mina föräldrar där de fick stanna över natten.
Båda hade skött sig bra! :)
Jag och Tobbe var på inflyttningsfest och hade riktigt roligt. Det kändes i huvudet idag. Och jag är så trött så att jag tänker snart krypa ner i sängen och kolla på film och krama kudden och Tobbe.
Rasmus sover redan duktigt. Har börjat fungera riktigt bra. Han kan vakna någon/några gånger på natten men somnar för det mesta om själv utan skrik och utan att få välling!

Idag efter att vi hämtat Rasmus och Kita var vi på fika hemma hos Henke, Mervi och Felix. Rasmus fick pröva Felix gåstol och var MYCKET nöjd så vi fick låna hem den! Felix var så gullig och sprang runt och puttade på Rasmus medan han sa "hjälpa bebis". Så söt!


Rasmus i fredags morse. Sitter och tittar på barnprogram på morgonen!


Kita i fredags morse. Ser riktigt skönt ut... Eller???





Såååå roligt att knata runt i gåstolen tycker Rasmus. Och det är verkligen fullt fart framåt och noll kontroll. Och han kom snabbt på att man kan få tag i mycket roligt i den höjden.

Hårda skolan

Japp Rasmus har nu fått börjat i den hårda skolan.
Nu har det varit på tok för mycket bök på kvällar och nätter och nu får det vara slut på det känner jag.
Klockan 8 är det läggdags sen får man inte komma upp ur sängen hur vilt man än protesterar!
Och nu är det totalt slut på amningen! Jag känner att det räcker och Rasmus vill bara ha det som tröstätande på natten då han egentligen inte behöver äta alls. :)

Vi började igår. Det gick hur bra som helst att natta Rasmus vid 8. Han somnade själv i sin säng på bara några minuter. Vid 23 började första böket. Han höll på att böka i 45 min innan han till slut somnade om igen. Vid 2 var det dags igen, denna gång bök i ca 30 minuter. Sen var det dags igen vid halv 5 igen, denna gång fick han välling för jag märkte att han var hungrig då slutade böket ganska fort och han somnade om igen.
Detta var inte slutet... Vid 06.20 vaknade han igen och fick komma upp i sängen bredvid mig (Tobbe hade gått till jobbet). Denna gång somnade han om nästan direkt utan några som helst protester utan snutt!

Det blir till att kämpa ett par nätter till och hoppas att det ger sig! :) Jag är helt slut själv och mina armar är lite trötta de med (de har vaggat och klappat på lillkillen så mycket).
Han som har varit så himla duktig tidigare!
Hur går det för er andra med era småttingar med kvällar och nätter?

Prickig korv

Om man blir prickig av tredagarsfebern? Det kan jag lova att man blir!!!
Jag har en liten prickig korv här hemma:

Rasmus är lika glad, prickig eller inte prickig


Observera den härliga dreggel-tråden ;)

Idag har Rasmus varit på 8-månaders besiktning. Han gick igenom galant!
Däremot har han stannat upp väldigt mycket i vikten. Kan man inte tro när man ser våran lilla köttbulle! :P
Men vi skulle hålla lite koll på hur han äter och så ska vi tillbaka om 4 veckor och se så han inte har stannat upp.

Rasmus 8 månader:
9570g
69,7cm

Han har gått upp 270 gram på 2 månader! Snart är han 70 cm, då kan han äntligen börja mäta sig på mätstickan i hans rum :)

Jag passade på att flirta in mig hos MVC för att få en tid att få ut nya minipiller. Jag hade sån tur att en av barnmorskorna hade en avbokad tid så jag fick komma in direkt. Vadå 2 flugor i en smäll!! :) Perfekt!


3-dagarsfeber

Det var som jag gissade. Lillfisen hade 3-dagarsfebern. Läste om den precis när han fick feber och tredje dagen skulle det dyka upp röda utslag över kroppen och mycket riktigt.
Rasmus ser ut som en liten prickig korv. Men de ska försvinna inom några dagar.

Vimsiga jag missade att vi hade tid hos BVC igår för 8-månaders kontroll. Vi hade nog ändå avbokat eftersom vi inte var på topp men snyggt att glömma. Vi har nu fått en ny tid på Onsdag!


Rasmus har jätte svårt att koncentrera sig på att försöka gå när han får tofflor på fötterna. Då är det ju mer spännande att titta på dem! :)

Bilder

Då var han nattad för 3:e gången ikväll. Nu håller vi tummarna att det var sista ;)

Lite bilder från de senaste dagarna och idag:


Det var otroligt fint ute när det var rimfrost!


Moster Anna, Kita och Rasmus


Rasmus älskar när man tar bilder med blixten och han sen får kika på bilderna i kameran!


Rasmus leker gärna med sina leksaker!


Men han tycker ännu bättre om sladdar!!! Det är hans grej just nu. Full fart efter alla sladdar han kan hitta. Vi har inte varit så duktiga att barnsäkra lägenheten när det gäller sladdar. Försöker lära honom att det är "ajabaja" och det går sådär. Han skrattar varje gång man tar bort honom och ålar glatt dit igen! ;)


Varje dag övar Rasmus på att stå vid fotöljen eller soffan och även att gå med hjälp av mig eller Tobbe. Än så länge har han visar han inget större intresse på att resa sig upp själv mot saker men han älskar när man hjälper honom så att han kan stå upp och har ganska bra balans och styrka när han väl står :)

Måndag igen

Natten till idag klarade sig Rasmus utan alvedon, man kännde redan på kvällen att febern inte var lika hög. Imorse var han "nere" på 38.3 och var riktigt pigg.
Har inte tempat något mer idag då han varit sig själv helt och hållet och inte kännts varm alls. Han har bara sovit lite extra.
Däremot är det tydligen min tur nu. Jag har kännt mig febrig och har haft sprängande huvudvärk hela dagen. Tur att Rasmus sov länge på eftermiddagen så jag kunde mysa ner mig i sängen jag med :)
Så länge jag har alvedon i kroppen känner jag mig ok men annars är det inge vidare. Hoppas på att vakna upp på topp imorn!

Vi håller fortfarande på att jobba med att Rasmus ska stöka mindre på kvällarna men det är bökigt hur vi än gör det känns det som. Idag var han vaken från 15.30 och var jätte trött vid 19.30 när han hade fått kvällsvällingen och borstat tänderna. Han somnade ganska snabbt men som vanligt vaknar han efter ca 1 timme och är hur PIGG som helst och vill bara upp och leka... Sen tar det evigheter att få honom att komma till ro igen. Har man tur sover han den gången för natten.
Suck... I skrivandes stund vakna han igen... Bara att gå och försöka natta igen...
I be back med lite bilder!

Feber var det här

Rasmus första feber har kommit för att hälsa på... och det lär ju tyvärr inte vara den sista!
Stackars liten!
Det började redan i fredags då han var väldigt gnällig på kvällen och känndes lite varm, då hade vi ingen termometer med oss för vi sov ute hos Kattis på Siggesta. Han var lite orolig under natten och kände varm men verkade vara bra igen på morgonen.
Vi lämnade honom på förmiddagen hos Tobbes föräldrar då vi var på uppdrag under dagen. När vi kom tillbaka sov lillkillen och var kokande varm. Då fick han alvedon som hjälpte hyffsat.
När vi kom hem tempade vi. 38.8 och då hade han ändå alvedon i kroppen!
Vid 3 tiden i natt vaknade lillskrutten och han var sååå sjukt varm, då hade han 40.0 grader. I med mera alvedon och så försökte vi somna om. Han har sovit hyffsat bra ändå faktiskt.

Idag under dagen har han fått alvedon var 6:e timme. Så fort han är utan har han mellan 39-40 grader. Han är väldigt dämpad i humöret och gosigare än vanligt men annars väldigt glad ändå. Att de små orkar!
Vi hoppas att feber ger med sig snart så vi slipper kurera med alvedon. Idag har vi bara haft en jätte lugn dag hemma i soffan förutom en liten promenad i friska luften! 

Det går bra nu...

Äntligen börjar vi få ordning på kvällarna igen. 2 Dagar i rad har det funkat precis som vi vill men det är mycket jobb vill jag lova. Rasmus vill ju som jag tidigare skrivit gärna somna runt 18-19 tiden en liten stund för att sedan vara tokpigg igen resten av kvällen. Nu har vi blivit stenhårda att efter klockan 16 blir det inge mer sovande och OJ vad vi får kämpa att hålla lillfisen vaken när han får sin riktiga tröttsvacka men det går snabbt över och sen är det full rulle igen ända tills vi nattar honom vid 20. Och peppar, peppar idag somnade han på 5 min och sover för natten UTAN något skrik alls. Så himla skönt. Hoppas det håller i sig nu!

Och något nytt är att helt plötsligt älskar Rasmus välling. Vi har prövat tidigare några gånger men då har det varit tvärnit och så för några dagar sedan prövade jag när han inte blev mätt på mellanmålet och sluuuurp sa det så var det slut i flaskan och nu är han helt galen i det.
Så nu mera blir det först gröt på kvällen, därefter bad och lite lek och sen blir det välling, tandborstning och natti natti! :)

Bilder från idag:

Armhävningar varje dag!


Det bara går inte att ta sig framåt såhär... Händerna är lixom ivägen. Krypningen behärkar lillfisen fortfarande inte men det är full rulle framåt ändå.


Mekar lite med tåget. Kommer bli en händig karl!


När man snurrar här så kommer det roliga melodier. Det har han lärt sig vill jag lova.


Mera gaddar

Rasmus har varit väldigt hostig och snorig ett par dagar men det börjar nu lugna ner sig och han sover bra på nätterna igen.
Däremot har vi det riktigt bökig på kvällarna med nattning just nu. Lillkillen har en fas nu där han först sover som vanligt 2 gånger på dagen och då sover han så kort så han orkar inte vara vaken längre än till 17-18 ca och då sover han en gång till och då i ca en timme. Efter det är han sjuuuukt pigg och förstår inte alls varför han ska sova sen på kvällen. Här om dagen höll jag på att böka till halv 12 med honom innan han sov för natten. :P

Rasmus nytt:
7:e tanden har spruckit igenom tandköttet. Denna gång är det en gadd nere. Herregud vad han kan bitas vill jag lova!

Annars busar Rasmus på som sjutton. Nu i dagarna har han upptäckt julgranen ganska ordentligt (tur att den ska bort snart). Han hasar sig i full fart dit och sen försöker han rycka i grenarna, belysning eller i själva foten och försöker riva hela granen.



BUSTED!!!


Spännande med tvättmaskinen!


Jag har varit händig och målat klart Rasmus bord och stolar matchande till bokstäverna


Det går framåt

Nu är Rasmus riktigt hajj på det här med att ta sig framåt och jag märker att från och med nu kommer vi inte ha en lugn stund så länge han är på golvet ;)

Vet inte hur många gånger han hasade sig fram till sladdarna under datorn och jag bar bort honom en bra bit, han ålade tillbaka, jag bar bort osv i morse....

Det har hänt mycket de senaste dagarna. Lillskrutten har om möjligt blivit ännu mer glad och busig och vi inbillar oss att han försöker härma efter ljud, speciellt när man säger HEJ. Roligt!

Nyårsdagen

Glömde helt bort kameran på Nyårsafton men den kom fram på förmiddagen på Nyårsdagen.
Vi firade nyår med Linda, Crille och Lindas föräldrar på deras gård i Flen. Riktigt mysigt! :)
Rasmus fick följa med men Kita fick stanna hos Tobbes föräldrar.


Tobbe och Rasmus busar

Man kan ha mycket skoj på en gård. Bland annat så kan man åka minicross:


Tobbe är lycklig


Även jag körde. Lägg märke till att MINIcrossen inte är så liten för mig ;)

Efter minicrossen släpades fyrhjulingen fram:

Den behövde startas med startkablar

Det vart snowracer åkning efter:




Rasmus tyckte det var jätte spännande med alla motorljud och satt och joddlade för fullt i vagnen

På eftermiddagen bevgav vi oss hemåt och till Tobbes föräldrar där vi fick supergod middag för Tobbes pappa fyllde år.
Rasmus var helt slut efter massa bus i friska luften på gården så han totaldäckade på Tobbes arm:


Vilket resulterade i att på kvällen så var han jätte pigg och busade för fullt i sängen:

Natti natti ;)

Idag kom Rasmus på hur man ålar/häver sig framåt på golvet. Innan har han ställt sig i krypposition och sen kastat sig framåt gång på gång för att komma dit han vill. Det krävs lite mer teknik och övning men han tog sig framåt riktigt bra. Dröjer nog inte många dagar innan vi har en Rasmus lite överallt hela tiden ;)


RSS 2.0