Drömnatt!!!

Såhär får nätterna gärna vara för alltid.
Rasmus somnade ju som sagt själv för natten vid 20.27 exakt igår :P
Han har vaknat till några gånger under natten men direkt somnat om.
Han vaknade första gången på riktigt i morse vid 07.30!!!!
Då hade jag redan varit uppe och pumpat ur mjölk för att jag höll på att sprängas och direkt när han vaknade så fick han flaska...
Tro det eller ej men av ren yrvakenhet så drack han upp allt i flaskan!
Nu ser vi stoooora möjligheter!!! ;)

Blev bara tvungen att skryta lite... Och just det... Han sover fortfarande (08.57).
Jag ska äta frukost i lugn och ro!

Fortsatt hårdträning

Rasmus tränas fortfarande hårt :P
Nu har vi 2 veckor kvar att träna inför kryssningen. Vi försöker varje dag övertala Rasmus om hur gott det är med välling, även fast det går väldigt trögt tycker jag att det går och rätt håll.
Trappa ner på amning går väldigt bra för Rasmus del, däremot fattar mina tuttar verkligen INTE att de ska minska mjölkproduktionen. Så det är väldigt jobbigt. Känner mig som en mjölkkossa!
Nu är vi nere i ca 2-3 amningar per dygn! Han har blivit jätte duktig på att äta mat och gröt.

Från och med idag börjar vi med att Rasmus ska somna själv på kvällarna. De senaste 2 veckorna har han somnat utan tutte men med mig bredvid.
Första försöket idag gick oväntat bra!!! Det tog 6 min så sov lillkillen. Men då var han sjuuukt trött, vi hade hållit honom vaken en extra lång period för det skulle funka.
Ibland ser man ljuset i tunneln! ;)
Vill bara få det där med välling att fungera så att det inte är något problem om han sover hos någon annan och vaknar på natten. Då är han ju nämligen så sjukt snuttig och vill bara ha tutte!

Har blandade känslor för babysimmet. Rasmus tycker att det är jätte roligt med alla övningarna och älskar verkligen vattnet. Det här med att dyka är än så läng inte hans grej. Han fick riktiga kallsupar idag och blev rädd och ledsen båda gångerna. Det sista vi vill är ju att han ska bli rädd för vatten. Får se hur det blir vid nästa tillfälle, kanske blir att vänta med dyken för hans del!

Öva, Öva, Öva...

Det är vad Rasmus gör just nu! =) Han är så duktig!
Han kommer fortfarande inte framåt men nu är det en tidsfråga. Han förstår att benen ska ta honom framåt men armarna hänger lixom inte med. Han glömmer flytta dem också...

Från sidan...


Och framifrån!

Idag prövade jag för första gången att bada Rasmus i baljan sittandes. Det gick hur bra som helst och lillkillen var hur nöjd som helst!!!

Duschslangen undersöktes grundligt...


Kan SJÄLV! =)

Här ska fortsättas med min fredagsstädning medan Rasmus fortfarande sover!


Övertrött

Idag trodde Rasmus att han var världens tuffaste grabb som kunde klara sig på att sova ca 45 min på hela dagen...
Det gick jätte bra ända tills runt 6 då han blev totalt kaos övertrött och han vartannat skrattade och grät och gnuggade i ögonen och tyckte allmänt synd om sig själv.
Vid halv 8 lyckades jag få lillgrabben däckad vilket han verkligen behövde!
Han sov väldigt oroligt första timmen och vakna och grät till och från men nu verkar han äntligen sova för natten =) Lillfisen! Kanske är fler tänder på G... Har misstänkt det ett par dagar, får se om det stämmer!

Idag har vi varit hemma hos Maya och Lilima på besök. Det var jätte mysigt. Idg var det första gången som Rasmus och Lilima faktiskt uppskattade närvaron av varandra. De var jätte söta tillsammans!

Oj vad det händer grejer just nu. Nu kan Rasmus sitta helt själv utan stöd men man måste vakta honom för rätt som det är kraschar han. Men han är själv jätte stolt att han kan sitta och leka.
Han övar som bara den på det här med att stå på alla 4 och har börjat gunga lite men är ännu ganska avvaktande och tar sig som sagt bara bakåt :P Men han är lika nöjd ändå!

Första dyket

Idag fick Rasmus prova att "dyka" för första gången på babysimmet.
Man skulle pröva minst 2 gånger och högst 3.
Vi prövade 2 ggr med Rasmus. Första gången tyckte han det var nästan mer än OK, han log till och med direkt efter.
När det var dags för andra dyket så var han redan lite kinkig för att han precis lyckats få en kallsup för att han sprattlade runt så vilt så då blev han lite kinkig efter men inte rädd.
Mamma och syrrorna var med och kikade och tog massa foton. Så fort jag får lite bilder lägger jag ut dem här såklart :)

Besiktning

Idag var Rasmus på 6-månaders besiktning. Och han gick igenom den =)
Han visade att han kunde:
*Vända sig från rygg till mage
*Titta efter en tappad leksak
*Använda båda händerna och greppa leksak
*Jollra nyanserat (hmm... inte mycket ljud han gav ifrån sig) men jag fick godkänna att han kan det i vanliga fall :P
Sen blev han undersökt grundligt. Han skötte sig fint!
När hon lyssnade på hjärtat hörde hon ett litet blåsljud. Hon sa med all säkerhet att detta inte var något att oroa sig för, att hon hörde att det inte var någon fara. Men som rutin måste Rasmus på en till kontroll hos läkare och lyssna på hjärtat igen (vi kommer få en remiss).
Hon förklarade så att jag skulle känna mig lugn att om det varit hennes barn hade hon inte oroat sig alls och inte ens skickat barnet på vidare undersökning.
Jag känner mig helt lugn. Tobbe verkar lite mer orolig.
Idag vägde lillfisen 9300g och var 67cm lång!
Det har gått bra även idag med Rasmus ätande. Dock mår mina stackars tuttar inte lika bra som höll på att sprängas mitt på dagen idag. Bara att hålla ut så fattar de nog att de ska producera mindre mat :P

Idag inhandlade jag havrevälling vilket jag ska övertala Rasmus att det är jätte gott.
Inhandlade även de extremt kända och populära majskrokarna. Rasmus har bara fått smaka från andra tidigare men nu har han egna! :)

Jag såg solen

Japp det är sant. Jag svär! Imorse på morgonpromenaden sved det i ögonen för att solen bländade. Det var helt underbart. Jag njöt av varje sekund och det var tur det för nu är det lika grått och mörkt och regnigt igen.

Idag var jag, Rasmus och hundarna på fika hos Rasmus gammelmormor. Jag fick en god lunch och Rasmus banan, vilket han gillade!
Hårdträningen på Rasmus verkar gå åt rätt håll. Idag under 12 timmar har Rasmus bara ammat 2 gånger. Han har ätit gröt, massa frukt och tro det eller ej. Han åt middag! Pasta/kyckling/broccoli! Duktig kille!
Vi ska fortsätta kämpa på! Det är flaskan som behöver ännu mera övning. Målet är att i stort sett ha slutat amma om ca 1 månad.

Här kommer bildbevis på Rasmus nya förmåga:

Åhej åhå...


Uppe! ... men hur kommer man framåt???


Det börjar bli lite trångt i baljan... Blir bättre när han kan sitta upp själv och plaska =)

I stora staden

Idag var jag och Rasmus i stora staden och inhandlade första julklappen. Denna går till min älskling och Rasmus pappa.
Han kommer bli jätte nöjd!
Vi träffade Angelica, Kendra, Maya, Lilima och Marlene och Alice och fikade på Waynes. Riktigt mysigt!
På bussen på vägen hem träffade jag Tobbes mormor. Vi blev överbjudna dit imorn på fika. Alltid lika mysigt! =)

Nu på kvällen blev det bestämt att den 11:e december åker jag, Tobbe och Tobbes arbetskamrat och hans sambo på kryssning. Utan barn :P
Så nu är det hårdträning för Rasmus som gäller... Det ska funka!
Förvånansvärt nog drack han 85ml ersättning nyss. Jippiiii! Bara att fortsätta träna med flaskan.
Gröten har börjat gå riktigt bra.
Maten fortsätter vi kämpa med. Idag fick vi han lite pasta/kyckling/broccoli som jag stolt har kokat ihop själv! Han verkade tycka det var helt okej!

Och så till detta eviga tjat om svininfluensan. Man blir ju gråhårig men vet ju inte vad man ska tro...
Förra veckan läste man att barn från 6 månader ska vaccineras och idag läser man detta på aftonbladet:

"Läkemedelsverket säger ja till influensavaccin för spädbarn över sex månader. Men flera landsting satte i går stopp för de minsta. Verksamhetschefen Ingrid Berg anser att det måste utredas bättre hur vaccinet påverkar de minsta barnen. Flera andra landsting, bland andra Västerbotten, resonerar likadant."

Verkar ju helt sjukt att i vissa län vaccinerar man och i andra inte. Just nu säger jag starkt NEJ tack till spruta både till mig och lillkillen.

Måste ju självklart skriva att idag har Rasmus kommit på hur man tar sig "upp på alla 4:a". Han lyckades flera gånger men mest upp på tå, inte på knä. När han var som kaxigast och tyckte han var jätte ball störtade han med näsan i golvet. Ingen skada skedd ;)


Det går bra nu...

Ibland måste man se möjligheterna.
Jag ser just nu möjligheter med att vi har hållt oss ifrån akuten sen i fredags. Det känns bra!
Rasmus verkar inte ha några större men efter hans tragiska olyckor och har varit på glatt humör.
Dock har han nu åkt på en rejäl förkylning. Den jag skrev om sist var bara en luring, det blev aldrig något.
men natten till idag (självklart när vi sov hos mina föräldrar och inte hade tillgång till näsdroppar) så blev han jätte täppt i näsan och småbökade lite under natten. Men han sov väldigt duktigt ändå!
Han har varit på bra humör trots lite snor så vi gick på babysimmet ändå. Rasmus storm-gillar det!
Nästa vecka är det dags för första dyket om han är redo och inte är förkyld det vill säga! =)

Imorn ska vi gå på babykonsert i kyrkan med Malin och Nicholas om vi alla känner oss pigga och glada!

Nu är det tydligen klart att barn från 6mån får ta influensa-vaccinet. Har dock fortfarande inte bestämt mig hur jag ställer mig till det hela. Avvaktar nog ett tag till för att se hur andra små-bebisar reagerar på vaccinet. Rasmus ska absolut inte vara en av testkaninerna... Hua, sprutor är tillräckligt läskiga bara i sig...

Världens mest hemskaste...

...mest klumpigaste och helt värdelösa mamma! Det känns som det just nu är jag tyvärr...

Vem mer än jag har lyckats behöva åka in med sin älskade till Astrid Lindgrens Barnsjukhus 2 GÅNGER inom 48 TIMMAR!!!

I Torsdags var vi i stallet. Jag red medan underbara Kattis hade hand om Rasmus. Olyckligtvis lyckades Kattis snubbla när hon hade Rasmus i famnen och de föll till marken. Rasmus lyckades slå i huvudet. Inte från någon högre höjd och inte hårt men vi blev livrädda. Vi ringde sjukvårdsupplysningen men de tyckt vi skulle avvakta. Efter att Rasmus inte var sig själv alls och var jätte ledsen under kvällen så åkte vi på natten in.
Det var ingen fara med lillkillen alls. Han var nog mest uppskakad och hade svårt att komma till ro för natten...

Och så till nästa händelse...

Imorse vaknade Rasmus runt 8 och låg och små knorrade och ville inte somna om. Han låg på rygg bredvid mig i sängen och jag skulle vända honom mot mig så jag kunde amma honom och drog honom i armen för att vända honom. Det skulle jag inte gjort... Han blev jätte ledsen direkt och jag förstod att något var fel med armen.
Jag försökte det mesta efter för att se om han kunde använda armen, men han ville inte.
Ringde Tobbe på jobbet och mamma och grät som bara den.
Tobbe kom hem direkt och vi åkte in.
Armen var som vi trodde ur led vid armbågen och de försökte rätt till den + att han fick alvedon.
Sen fick vi vänta i 20 min och avvakta om han använde armen. Han var på jätte bra humör och var jätte tapper men vägrade använda armen. Då blev vi uppskickade till röntgen och tog bilder på armen.
Bilderna såg bra ut men leden var inte på plats.
Så återigen bråkade de med armen. Men denna gång hamnade den rätt. Han somnade direkt efter och vi väntade 20 min till. Direkt när han vaknade var det som han glömt bort allt. Han var på strålande humör och rörde armen som att inget hade hänt!
Så skönt!!!
Så nu är vi hemma igen...
Usch kommer aldrig våga dra i armarna något mer. Vågade knappt klä på honom ordentligt nyss när vi skulle ut! Fyyyy fan hemsk man känner sig. Försöker trösta mig med att det är ganska vanligt....


Rasmus i bilen på väg hem. På toppen-busigt humör. Fortfarande iklädd sin grodpyjamas. Blev ju att åka in direkt från sängen till aktuten...

Snörvel!

Jag har varit förkyld i ett par dagar nu och bara väntat på att Rasmus ska blir det han med.
Han började lite smått i förr går med att nya hysteriskt hela dagen och fortsatte även igår och med att nysa hysteriskt snackar vi alltså ca 30 gånger på en dag MINST!
Idag började det rinna lite ur hans lilla näsa också men humöret har varit på topp hela dagen ändå!
Jag är tokförkyld och lite mer seg... Bara att hoppas att vi klarar oss utan feber och att Rasmus får fortsätta att sova utan täppt näsa :)

Annars händer det inte så mycket. Jag kämpar på med att Rasmus ska tycka det är fantastiskt gott med mat och gröt, går si så där!
Är trött på amning nu... Vill sluta på dagtid. Kväll och morgon fortsätter jag gärna med ett tag till!
Gäller ju bara att även Rasmus håller med i detta beslut och det kommer nog ta ett bra tag till...
Annars snörvlar vi vidare tills något annat skoj händer!

Pissväder

Jag inte blev man glad när man såg vädret när man vaknade i morse. Jag drog mig verkligen för att gå första promenaden med hundarna. Var lagom mysigt när jag kom tillbaka med två dygnsura hundar och en genomsur barnvagn. Den enda som var riktigt nöjd var såklart Rasmus som satt nöjd och torr i vagnen. Han tyckte det var jätte spännande med snöblandat regn somn piskade mot regnskyddet ;)

Jag velade in i det sista om vi skulle ta oss till öppna förskolan idag men till sist bestämde jag mig. Vi tog bussen till centrum för att slippa promenera så långt.
Idag var det fotografering på öppna förskolan för dem som hade skrivit upp sig. Jag gjorde aldrig det sist. Men det fanns luckor i schemat så jag och Rasmus hoppade in lite spontant. Rasmus la på sin allra bästa charm och busade för fullt framför kameran. Hoppas bilderna blev bra, det får vi se nästa vecka!
När vi var inne på sångstunden så tyckte jag genast att det var värt att vi tog oss dit, han älskar det verkligen!!!

När vi skulle hem gick ingen buss så jag blev dyngsur och väl hemma var det bara att ta ut hundarna på en runda ;) Underbart!

En helt vanlig dag...

med lite att göra i alla fall!
Idag tog jag, Rasmus och hundarna en långpromenad i det kalla vädret på förmiddagen. Vi höll ett högt tempo för att hålla oss varma och på tillbaka vägen höll jag på att dö av värmeslag i stället ;)

Bevis på att det faktiskt snöade! =)

Vid halv 1 promerade Jag, Rasmus och hundarna till Tobbes mormor och morfar där vi blev bjudna och på lunch och fika. Rasmus blir alltid så himla lycklig när han kommer hem till dem. Helt underbart att se! Han bjöd på sitt allra bästa humör!
Jag och Tobbes mormor satt och kacklade ett bra tag och appropå ingenting berättade jag att jag hade gjort ett så bra fynd på vinteroverall till Rasmus. Då gick Anikki iväg en stund och kom tillbaka med en jätte fin nyinköpt Hm-overall som hon hade köpt till Rasmus som var tänkt som julklapp men han fick den idag i stället. Verkligen jätte fin!


Älsklingen i nya bilstolen!

När Tobbe hade jobbat klart åkte vi hem till hans föräldrar och blev bjudna på middag. Rasmus åt även han middag. Han fick spagetti och köttfärssås med majs och ärtor till, han fick i sig "hela" (pytteliten) portion och fick katrinplommonpuré till efterrätt vilket han verkligen gillar!


Rasmus använder Farfars popcorn-skål som tuggring!

På kvällen när Rasmus var färdigammad för natten lämnade jag grabbarna och smög tillsammans med Kita till till Kattis och Felicia som bjöd på Cola och kladdkaka! Vilken lyx jag har haft idag!
Tack allihopa!


Listan har blivit kortare...

Jajamen. Listan på allt VILL HA för stunden till Rasmus är nog avklarad.
Igår köpte vi en ny bilstol till honom. Tog ett bra tag innan vi lyckades hitta en som satt bra i bilen eftersom vi har sportstolar fram och själva stödbenen som ska stå i sätet blev jätte ostabilt på flera modeller. Vi trodde att vi bara kunde välja den som var snyggast, betala och sätta in den i bilen (typ 15 min). 1½ timme senare åkte vi från Barnens hus med en Britax High Way som sitter stabilt i bilen, dock inte så vacker men vi valde självklart säkerthet före hur snygg den var ;)
Rasmus var hur nöjd som helst i den nya stolen!

Och idag beställde jag lite grejer från Pippilotta:
* Fuskpolo
* Thermo-tossor
* Manchester-tossor
* Laban-mössa
* Vinterfodrade vantar
* Strumpbyxor som ska användas som långkalsonger när det är riktigt kallt
* Strumpor

Och på Tradera har jag köpt:
* En bärsjal
* En vinteroverall med matchande tjock mössa

Nu är det bara min garderob som vill förnyas ordentligt. Kanske nästa månad? ;)

Igår var vi hos mamma och pappa och åt middag och kollade på The proposal (den var skit bra!). Det blev färsk sik som mamma och pappa hade fått i nät som vi rökte och åt med potatis och romsås. MUMS!
Rasmus fick en leksak från mamma och pappas grannar som har direkt godkännde:

Så himla söt liten skaller-älg!

Rasmus och mamma testar nya leksaken!

Nu har Rasmus andra tand kommit upp ur tandköttet så man ser den! Även den är vass vill jag lova, han har redan testat den på mina stackars tuttar!

RSS 2.0