Vilken kärlek..

man kan känna för sitt barn! Han är helt underbar!

Idag har vi haft en riktigt mysig dag efter jobb och förskola. Jag slutade tidigt och hämtade Rasmus halv 3. Vi gick ut och lekte och det blev en promenad till grannområdet där Rasmus hörde en traktor. Den stod vi länge och tittade på! Därefter blev det en skogspromenad hem, roligt tycker Rasmus. Lagom tills vi var hemma kom Tobbe hem så åt vi middag.
Efter det har vi hittat på massa bus med Rasmus. Vi bygge länge lego-torn!



Hur häftigt som helst tyckte Rasmus!

Efter allt byggande blev det kurragömma. Rasmus har inte ro att gömma sig men att leta är toppen-roligt!
Efter busandet hjälpte Rasmus till att städa sitt rum, duktiga killen!

På förskolan hade de fotografering idag, hoppas på bra bilder!

Nu håller vi tummarna hårt att jag och Rasmus vaknar friska imorn. Rasmus är förkyld och hostar ganska mycket men är annars jätte pigg och glad. Jag har rethosta och sjukt ont i halsen nu på kvällen och känner mig inte alls på topp...

Snöbus!

Årets första snö. Självklart gick vi ut efter jobbet och förskolan och busade en stund i snön!
Det var riktigt svårt för Rasmus att ta sig fram i snön och han ramlade om och om igen men var lika glad för det ;)






Rasmus passade på att krypa och smaka på snön flera gånger och verkade bli lika chockad varje gång över hur kallt det var!

Rasmus får varje fredag lite fredagsmys med vindruvor och en mer-dricka! Han är sååå sjukt snål när han får vindruvor. Han vaktar vindruvorna och äter så fort han bara kan så vi inte ska få smaka. Försöker man ta en rycker han undan skålen eller slår bort handen på en. I vanliga fall är han väldigt generös men inte med vindruvor! Idag när han hade 3 stycken kvar satt han länge och tittade på sina 3 druvor och gav efter mycket funderande 1 till Tobbe och åt själv upp de andra 2, stackars jag fick ingen ;)

Våran lilla hjälpreda!

Lika busig och motarbetande Rasmus kan vara hemma genom att rycka i saker, trycka på knappar och klättra på saker, lika duktig kan han vara på att hjälpa till och han är riktigt omtänksam mellan busen.

Rasmus hjälper gärna till med att lägga in tvätt i tvättmaskinen eller disk i diskmaskinen:


Idag hjälpte Rasmus mig att göra rent glasbordet, han smörje in mig i ansiktet med hans hudkräm och borstade tänderna på mig när det var han som skulle borsta sina tänder, emellan detta smyger han gärna in en kram eller en puss. I andra stunden kan man lika gärna få en leksak bankandes i huvudet. Det gäller att hänga med i svängarna.

I veckan har det ploppat ur ett nytt ord ur Rasmus mun. "vantar" som han stolt säger flera gånger om dagen och visar att dom ska sitta på händerna!

Det kommer mera...

Nu börjar Rasmus utöka sitt ordförråd litegranna. Det är så roligt!

De senaste veckorna ha detta börjat ploppa ur munnen på honom:
-Bajs (vilket han tycker är jätte roligt)
-Kiss (Vilket ibland också används när han ser en katt och lockar på den)
-Vagn
-Lampa
-Stäng (har vi hört någon enstaka gång när vi bett honom stänga tex. en låda han öppnat)
-Ajaj (Ajaj när han gör något dumt)

Sen har han lärt sig att göra slängpussar, "säga" Scchhhh med fingret över munnen och sen tvättar han numera munnen så fint själv efter han har ätit.

Han börjar även hänga med på olika kroppsdelar, man kan fråga vart näsan, munnen, öronen och ögonen är! (snoppen vet han självklart vart den sitter också, det verkar vara medfött) :)


Vabelivab

Vab var det här!
Tobbe fick börja att vara hemma med Rasmus måndag och tisdag och därefter jag onsdag och torsdag. Lillkillen har varit dålig i magen (antagligen magsjuka).
Men efter lite funderande började vi se ett mönster... Varje gång han hade ätit sin fil/yoghurt på morgonen blev han dålig. Så vi testade utan 2 dagar och då var det inga problem.
Imorse fick han yoghurt igen och då var det kört!

Pratade med våran BVC-sköterska. Tydligen kan små barn efter magsjuka bli överkänsliga mot mjölkprodukter. Nu väntar några veckor där vi ska plocka bort alla "rena" mjölkprodukter både hemma och på förskolan och sen försiktigt testa om han tål det.


Grabbarna har lite kvällsmys!

Usch vad det är svårt att släppa graviditetstänket. Jag vill inget annat än att vara gravid, få känna de små sparkarna och lyckan av att ha ett växande liv i magen. Varje vecka tänker jag vilken vecka jag skulle ha varit i och är avundsjuk på alla fina magar runt om...
Hoppas verkligen att det är våran tur snart igen!
Min kropp vet varken upp eller ner, hormonerna spökar till höger och vänster!

Fredagsmys och...

sy docka!
Detta är vad jag roat mig med att sy ihop samtidigt som vi kikat på IDOL:

Alla barnen på Rasmus förskola ska en docka som liknar dom till samlingen.
Pillrigt var det men nu är dockan och kläderna klara, imorn är det dags för hår och öga, näsa mun ;)

RSS 2.0