Stallmys

Idag åkte jag och Rasmus till stallet på eftermiddagen och var där hela kvällen tillsammans med Kattis. Rasmus älskar att titta på hästarna men sov bort ganska mycket av tiden.
Lillkillen är fortfarande väldigt trött efter att han varit sjuk och sover mycket längre på mornarna och mycket mer på dagarna än vanligt.
Idag har han i alla fall ätit lite lunch och lite middag och frukt :)
Rasmus fick sitta i tant Kattis knä medans Milou blev skodd. Spännande!


Leo är inte som alla de andra hästarna. Han älskar att sno allting. Här försöker han hjälpa till att städa


Imorn ska vi till öppna förskolan och leka lite. Hoppas att Rasmus blir glad och ännu piggare och får ännu bättre aptit. Bara att hoppas att inte någon av alla de snoriga ungarna med föräldrar som inte fattar att de smittar är där med sina ungar. Då leker Rasmus i andra sidan av rummet!!! Morr...
Kanske ska tillägga att det har gått långt över 48 timmar sen Rasmus kräktes senast, alltså smittar han inte längre... Skulle aldrig släpa med honom om jag visste att han smittas. :)

Och så lite magsjuka...

Helgen började ju med feber för Rasmus. Lördagen hade han fortfarande feber men inte lika hög och det kändes som han var på bättringsvägen även fast han sov bort mycket av dagen. På kvällen fick han ett ryck och blev jätte pigg och busig och vi fick honom inte att somna för än vid halv 10 ;)
På söndagen var jag borta på hästtävlingar hela dagen och Rasmus och Tobbe hade en grabbdag. Han började med att spy en gång på dagen och bajsade ner sig totalt sen blev det inget mer av det.... trodde vi...
På kvällen spydde han ner både sig själv, mig och Tobbe. Allt vi förökte få i honom kom upp igen, till och med vätska. Stackars lillkillen!
Idag har det fortsatt i samma spår. Han åt morgonvälling, den kom upp lika snabbt... Magen har varit jätte risig hela dagen, helt otroligt att det finns mer kvar...
Allt han har fått behålla på hela dagen är en deciliter äppeljuice och en halv deciliter välling och han sover, sover, sover. När han väl är vaken är han jätte glad och försöker busa med den lilla energin han har i kroppen.
Min älskade prins!
Hoppas han blir bättre snart så vi får njuta ordentligt tillsammans våran sista vecka hemma tillsammans. Nästa måndag är det jobb som gäller för mig :)

Feber

Det blev inget Gustavsbergsbadet för mig och Rasmus idag inte. Vi säger istället hej till febern som har bestämt sig för att hälsa på Rasmus.
Han har haft 39 grader hela dagen och mesta dels sovit, inte ätit särskilt mycket och den vakna tiden har han försökt busa så mycket han kan.
På eftermiddagen åkte vi på middag hos mamma och pappa. Rasmus själv hann nog inte njuta så mycket av vistelsen där. Han sov mest eller satt i knät och bara gosade.
Nu när vi kom hem hade han 39,5 så lillplutten fick en alvedon. När han till och med struntar i sin kvällsvälling, DÅ vet man att han känner sig riktigt hängig.
Än så länge inga andra symtom än feber. Hoppas han slipper förkylning så vi slipper börja med medicinerna igen. Vore skönt för killen att slippa dem då han avskyr dem!
Hoppas lillfisen vaknar pigg och frisk imorn. Håller tummarna!

Pottan

Vi köpte en potta till Rasmus för några månader sen och tanken var att vi ska sätta honom där då och då men det har vi varit riktigt slarviga med.
Idag satte jag Rasmus där direkt på morgonen och efter någon minut gjorde han 2:an och såg riktigt förvånad ut när han kikade ner i pottan och såg vad han gjort.
Efter vilan fick han sitta på pottan igen och då kissade han direkt :)
Och efter middagen gjorde han nummer 2 igen. Duktiga killen!
Lika bra att passa på att fortsätta så länge han själv är med på det!

Idag fick Rasmus leka med sin bästis Nicholas på eftermiddagen. Det var populärt! Han somnade på nolltid vid 7, han var helt slut!


Kita med lilla pinnen på promenad i skogen


Städdag

Idag var det städdag/avverkningsdag ute hos mamma och pappa, men både mamma och pappa var sjuka så jag och Rasmus åkte dit så jobbade jag åt dem medans mamma lullade runt och roade Rasmus.
När vi var klara i området pysslade vi lite på tomten.
Rasmus kröp omkring på gräsmattan och smakade på allt han kunde hitta, sen kröp han fram till skottkärran ställde sig upp och tog tag i krattan precis som att han också ville kratta precis som vi:



Rasmus provsmakade även grenarna från äppelträden vi klippte:


Vi var båda helt slut när vi kom hem efter att ha varit ute från 10-16 nonstop! :)
Sen kom även Tobbe hem helt slut efter att ha varit ute och fiskat hela dagen.
Dags att krama kudden, imorn blir det åka på hästtävling och sen rida själv!

"Tatt-Tatt"

Det är så underbart. Rasmus smakar på ord nu och försöker härma för fullt.
Nu säger han pappa ganska ofta och det känns verkligen som han förstår vad pappa betyder nu också.
Här om dagen sa han helt plötsligt "tatt-tatt" när jag gav en leksak till honom och jag trodde det var en slump men efter att han varje gång jag gav honom något upprepade samma sak så insåg jag att han säger ju tack-tack! :) Så himla gulligt!
Nu gör han det var man en ger honom!

De senaste dagarna har vi passat på att njuta av solen och är ute väldigt mycket under dagarna. På förmiddagarna går vi alltid på långpromenad och på eftermiddagen är vi ute och gungar och leker i sandlådan. Rasmus ÄLSKAR gungan och skrattar ju högre man gungar honom. Att leka med spaden i sanden är också populärt men helst av allt äter han sand, stenar, pinnar, löv... Eller ja... allt han får tag i så man får passa honom hela tiden!

Lite ute bilder:






Idag försökte jag hinna med lite vårfix på balkongen när Rasmus sov men lillfisen sover numera bara 40min-1tim på hela dagen så man hinner inte så mycket. Lillkillen fick sitta med i sin stol när han vaknade tills jag var klar.
Jag hann olja bord och stolar:


och plantera blommor:


Dadada Dedede Papapa

Rasmus "pratar" och "pratar". Det är massa dede och dada och han försöker sig även på att säga pappa och vill gärna försöka härma efter oss.
Han får bättre och bättre balans och han kan stå själv några sekunder om han inte kommer på att han gör det. Släppa taget själv vågar han inte ännu.
Gå med gåvagnen är han en riktig hejjare på nu! :)

Idag tyckte jag det var dax att göra en våruppfräschning av vagnen.
Jag tvättade först korgen och sen vinteråkpåsen (den får säga hej då för denna vinter nu).
Därefter åkte chassit in i duschkabinen och blev skrubbad:



Efter det var det suflettens tur att bli skrubbad med diskmedel och vatten:

När den var torr blev den impregnerad.

Jag är riktigt nöjd med resultatet och ännu mer nöjd med den nya sittdynan minimizer från Emmaljunga som vi åkte och köpte idag på eftermiddagen:

Så snygg vårfräsch vagn!

Rasmus fick även överdragsbyxor från polarn och pyret som jag köpt på tradera. Nu är han redo för vårens utelekar!

Påskhelgen

Det har varit fullt upp hela långhelgen.
Långfredagen spenderade vi hos mina föräldrar tillsammans med systrarna och Rasmus kusiner. Det blev massa god mat, härliga promenader, påskäggsletning m.m. Vi sov över till lördagen.

Snart bär det av!


Rasmus hittade sitt påskägg i mormor och morfars vedbod

Påskafton spenderade vi hos Tobbes mormor och morfar tillsammans med Tobbes familj. Även där alldeles för mycket god mat. Med där var även Tobbes brors och hans flickväns nya husdjur, grisen Rocky!!!
¨
Rocky får träffa Bella. Här ser man hur sjuuukt liten Rocky är när man tänker sig att Bella är en liten 3kg hund! ;)

Morgonbus!

Rasmus och Bella busar på balkongen. Mitt på dagen på påskafton visade termometern härliga 27grader på våran balkong!
Påskdagen lämnade jag Rasmus och Tobbe redan vid halv 6 och tog med mig Kita och åkte på hästtävling med Kattis och Ozzy. Det är sååå roligt att vara med på tävlingar och titta och jag blir så sjukt sugen och längtar tillbaka till min hästtid. Nu måste jag hitta någon häst att börja rida minst 1 dag i veckan i alla fall.

Annandag påsk vaknade jag på toppenhumör ända tills jag möttes av snö, ja SNÖ!!!! Morr... Vi som har satt på sommardäck och jag behövde ha bilen. Det fick bli buss för mig och Rasmus ut till Siggesta för ännu en dag med hästhoppning. Rasmus älskar att vara med i stallet och titta på hästarna :) På eftermiddagen hade snön försvunnit så Tobbe kunde hämta oss i alla fall :)

Snön bara vräkte ner när vi stod och väntade på bussen

RSS 2.0