Söt inbjudan

Idag hade Rasmus fått den här gulliga inbjudan på sin hylla på förskolan:

Hur gulligt som helst tyckte jag!

Självklart ska Rasmus ha pyjamas på sig på måndag!

Idag åkte jag till Farsta och mötte upp mamma vid hennes jobb. Vi lunchade och gick och kikade lite i affärer. Det blev 2 par nya jeans till mig, från barnavdelningen på Kappahl, jätte snygga! Ibland är det bra att vara liten ;)
Sen blev det strumpor, fattar inte hur strumpor bara kan försvinna spårlöst hela tiden. Jag behöver alltid nya!

Jag och mamma hämtade Rasmus på förskolan vid halv 3. Vi gick hem och myste lite sen tog vi en härlig promenad med hundarna i höstsolen. Nu ska jag kika lite på overaller och vinterskor till Rasmus. Har svårt att bestämma mig vad jag ska köpa!

Tisdagen och Onsdagen

Igår blev det aldrig något bloggande.
När Rasmus var på förskolan en stund på dagen plockade jag en hel del höstkantareller:


När jag hämtade Rasmus på förskolan gick vi ut en stund och lekte. Till Rasmus stora lycka stod Ollis traktor utanför våran port. Den undersöktes mycket noga:

När vi skulle gå in igen blev det spännande. Dörren gick inte att få upp mer än ca 5 cm, Kita hade lyckats dra på säkerhetsspärren!!! Som TUR är hade jag lämnat balkongdörren öppen för att vädra lite. Efter lite dörrknackning hos grannen och med hjälp av vaktmästaren Olli som klättrade mellan balkongerna kom vi in =) Vilken tur vi hade!

När Tobbe kom hem från jobbet gav vi oss ut en sväng till i skogen och plockade mer svamp. Rasmus var duktig och försökte plocka han med!

Idag bestämte jag att Rasmus fick vara ledig från förskolan. Vi åkte till min farmor i Kista på besök. Rasmus var mer vild än tam och var överallt och lite till. Till hans stora lycka hade farmor ett piano:

Lycklig kille!

Efter lunch, fika och en promenad i Kista galleria åkte vi hemåt. Vi tog en tur ut till Ingarö och plockade lite mer svamp. Rasmus hjälpte till med 3 svampar eller så annars plockade han blåbär och lingon och stoppade i sig för fullt.

När det var dags att laga middag kom jag på att Rasmus ska få börja hjälpa till mycket mer. Han fick mäta upp vattnet i kastrullen till pastan med ett decilitermått, han var väldigt koncentrerad och jätte duktig. När jag lagade maten fick Rasmus stå och leka med en bytta och olika mått, han roade sig koncentrerat i 20 min! =)



Efter de lugna 20 minuterna spårade det och blev blött överallt ;)

Inga tårar! =)

Idag när jag lämnade Rasmus på förskolan så blev han inte ledsen, det är första gången och det känndes så HIMLA bra.
Även fast jag har märkt att han bara gråter en pytteliten stund och fröknarna säger att det går över nästan direkt känns det självklart mycket bättre att han inte blir ledsen alls.

Jag är sjukskriven den här veckan vilket känns otroligt skönt då jag inte är redo för vardagen riktigt än. Det är skönt att kunna ta allt i sin takt och göra det man känner för och så kan man snyfta och tycka lite synd om sig själv emellanåt + att Rasmus får kortare dagar på förskolan + lite extra ledigt så jag får mer tid med honom vilket är en av de bästa medicinerna.

Idag har jag varit i stallet nästan hela dagen och pysslat. Så himla mysigt. Stallet är den bästa medicinen om man behöver komma ifrån och rensa huvudet! I love it!

Jag hämtade Rasmus från förskolan vid 2 idag. Vi åt mellis tillsammans sen klädde vi på oss för det ruggiga höstvädret och gick ut och lekte lite:



Livet är orättvist...

Var över en vecka sen jag skrev det glada inlägget om att vi ska bli föräldrar igen och Rasmus storebror...
Det som inte får hända har hänt... Graviditeten slutade i missfall i v12.
Vi helt förtvivlade och livet känns så grymt orättvist och elakt!
Vi försöker att se det possitiva, vi har en underbar fin grabb, så vi vet att vi kan få barn + att ett missfall tyder på att något var fel och kroppen har gjort det rätta.

Det började förra söndagen men en pytteliten blödning och att jag hade ganska starka smärtor i livmodern. På måndag morgon kom det mer och jag hade fortfarande kvar smärtan. Då ringde vi Nacka akutgyn och fick en tid senare samma dag.
Denna dag var den hemskaste i mitt liv... Den långa väntan. Jag förstod så väl vad de skulle säga på ultraljudet men vi hoppades båda två in i det sista att lilla pyret skulle må bra...
Vi fick det hemska beskedet man absolut inte vill ha. Fostret hade ingen hjärtaktivitet...

På onsdagen var allt över... Åkte in för att ev. sövas och göra en skrapning men det behövdes inte då kroppen skött missfallet av sig självt.
Nu fortsätter bara tiden att acceptera det som har hänt.
Jag har fått en sjukskrivning kommande vecka vilket känns skönt. Ska ta det lugnt och försöka att återhämta mig mentalt...

I helgen har Tobbe varit iväg på en fiskeresa, har varit jobbigt att vara ifrån varandra så tätt efter det som hänt men vi såg ingen anledning till varför han skulle ställa in helgen som varit bokad så länge.
Jag och Rasmus flydde från ön Värmdö och staden Stockholm och åkte till Linda och Crille i Flen.
Vi har haft en toppen helg med massa härlig ridning (Det är den bästa medicinen för att tänka på annat), svampplockning, god mat m.m
Rasmus har varit överlycklig med hästarna, fyhjulingen, traktorn och lastbilen runt sig och har både ridit flera gånger, åkte fyrhjuling, fått suttit i lastbilen och lekt med ratten och fått åka med en sväng i lastbilen. Han var så lycklig!!!
Min underbara fina kille <3


Inskrivning

Riktigt dåligt uppdaterat här på sistonde. Har varit mycket av lite allt möjligt.
Bland det roligaste är att Rasmus ska bli storebror.
Nu vet de flesta om det så jag kännde att nu kan vi gå ut med det här.

Var på inskrivning på MVC idag. Rasmus var med och var överallt och lite till. Var helt slut när vi kom hem igen ;) Tur att han är världens finaste kille ändå! :)
Pyret är beräknat till den 5:e april. Alltså är jag i v.12 nu.
Järnvärdet var redan lite för lågt vilket var väldigt tidigt, så ska börja knapra lite järn redan i v.15
Jag hade väldigt höga värden på blodsockret tror jag det var, hur som helst inte bra. Jag ska försöka äta mindre sött.
Värdet ska ligga på 3-6 och jag hade 8,9. Har man 9 får man göra glukosbelastning.
Så ikväll ska jag äta upp min sista choklad så jag inte har någon mer hemma. Sen blir det frukt framöver!

För Rasmus leker livet. Han är en riktigt glad och envis kille som vet vad han vill. Allt han gör är med glimten i ögat och han är oftast överallt och lite till.
Även på förskolan säger de att han klättrar överallt och busar runt.
Man märker att han har börjat trivas på förskolan nu. Han gråter fortfarande vid lämningarna men det går fort över och han är glad när man kommer dit och när man hämtar.

Rasmus nya favorit i livet är denna:

En radiostyrd bil som Tobbe fick från en arbetskamrat


Rasmus tycker att den är jätte cool. Det här är första kvällen Tobbe och han prövade den. När batterierna var slut och bilen behövde laddas stod Rasmus under bilen och grät och sa "titta där" "Brum brum"!

Extra dag

Rasmus fick vara hemma med Tobbe idag också. Han har varit hur pigg som helst och ätit bra. Men nu är vi i alla fall säkra på att det inte är magsjuk. Det är tänderna och förkylningen som spökar!
Imorn är det dags för förskola. :)
För att spara in på VAB-dagar så var Tobbe hemma med Rasmus till 14 då jag kom hem, då åkte han och jobbade och jobbar till 22. Bra jobbat!
Rasmus och jag har haft en härlig eftermiddag med massa mys!

Vi har hunnit med en massa plask!!!

Sen upptäckte jag idag att Rasmus har börjat hänga med i rörelserna till låtar. Så gulligt!
Till Imse vimse spindel försöker han göra spindeln och till "grodorna" låtsas han ha två grodor som pussas när man sjunger det. Så underbart sött! :)

RSS 2.0