Här var det knark (läs medicin)

Idag var det dax för Rasmus att göra ett återbesök för att lyssna om det fanns något blåsljud på hjärtat.
Vi åkte bussen till Hemmesta vårdcentral där vi skulle träffa en läkare. Var osäker på om jag skulle åka då Rasmus var jätte rosslig och tung i andningen och jag vet att det i stort sett är omöjligt att lyssna då.
Men jag är så glad att vi åkte dit!
Detta är den bästa läkaren jag träffat. Hon reagerade direkt på hur rosslig och hostig Rasmus var och vi började prata om hur mkt sjuk han har varit och hur mycket bök han har haft.
Hon blev så himla förvånad över att ingen läkare tidigare hade gett oss ngt annat med oss hem förutom Bricanyl. Hon blev ännu mer upprörd när jag berättade om läkaren igår som sa "ja han låter som en liten kaffekokare" och inte lyssnat på honom i överhuvudtaget.
Hon fixade en återbudstid på Sahccska Barnmottagningen i Nacka direkt idag så vi hann hem och åt lite lunch sen bar det iväg igen.

En helt slut kille omedvetande om att vi är på väg till nästa läkare som ska lyssna och klämma...

Efter att de lyssnat på honom och konstaterade att han hade jätte jobbigt så fick han adrenalin och kortison i 2 omgångar. Han blev redan lite bättre av det.
Med oss hem har vi äntligen fått mediciner som kommer hjälpa honom, men jobbigt kommer det bli.
Under 14dagar ska han inhaleras till en början 4 gånger om dagen och succesivt trappa ner det.
Sen vid första minsta förkylningssymtom ska vi börja inhalera honom så att han slipper bli så trång i luftrören.


Shoppat loss på apoteket...

Snacka om att det känns hemskt att proppa i en så liten krabat så mycket mediciner. Båda pulmicort, airomir och sen kåvepeninen mot öroninflammationen.
Men förhoppningsvis kommer våran älskade lillkille äntligen få kännas frisk och slippa låta som att han nästan alltid har sprungit ett marathon.
Just det... Hjärtat lät bra!
Detta blev långt... Hej svej!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Vad skönt att det inte var något med hjärtat! Och bra att ni äntligen fick träffa en bra läkare. Ibland tycker jag att bebisar förväntas vara sjuka och att man helst inte gör något åt saken. Helt knasigt! Vi fick inte heller någon medicin till Rufus efter att ha legat två dagar på sjukhus utan det var först vid en extrakoll som han fick det... Galet.

Kram!

2010-03-20 @ 15:33:11
URL: http://maj09.blogspot.com
Postat av: Tina

Det verkar som om ingen får vara frisk i dessa tider! Hoppas, hoppas att lilla Rasmus får bli bra med alla nya mediciner! Håller alla tumma och tår för er! Kram Tina

2010-03-20 @ 23:34:47
URL: http://minafinatre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0